Οχι στην ίδρυση Πρότυπου Σχολείου

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2024 14:41

Οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Λάρισας σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «για άλλη μία φορά και εν κρυπτώ το Υπουργείο Παιδείας, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΔΕ Λάρισας και την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε να ιδρύσει Πρότυπο Σχολείο στον χώρο του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους καθηγητές και καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, και φυσικά χωρίς τη συναίνεσή τους. Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή, γιατί σταδιακά μετατρέπει το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο σε Πρότυπο, στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φοιτούν μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, για τους εξής λόγους:
Στην πράξη καταργεί ένα μεγάλο και ιστορικό σχολείο της πόλης μας που συγκεντρώνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών/-τριών που διαμένουν στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του σχολικού συγκροτήματος.
Απομακρύνει τα παιδιά από το σχολείο της γειτονιάς τους, καθώς αυτά, σε περίπτωση που αποτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις, θα πρέπει να μετακινούνται σε μεγαλύτερη απόσταση, αναζητώντας σχολείο.
Ενισχύει την κατηγοριοποίηση-διαφοροποίηση των σχολείων και τη δημιουργία σχολείων μόνο για άριστους μαθητές/-τριες υψηλών επιδόσεων, αποκλείοντας μεγάλο αριθμό μαθητών/-τριών που προέρχονται από τις λαϊκές οικογένειες.
Καταργεί την οργανικότητα των θέσεων των εκπαιδευτικών, θεσμοθετώντας την κρίση ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη διαδικασία της συνέντευξης και με κριτήριο την επίδοση των μαθητών/-τριών, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ.λπ. Προωθεί τις χορηγίες από ιδιωτικούς φορείς, την απαλλαγή της χρηματοδότησης από το κράτος και τη δυνατότητα παρέμβασης από εξωσχολικούς φορείς στη λειτουργία του σχολείου και στο πρόγραμμα σπουδών.
Καταγγέλλουμε την παραπάνω απόφαση και ζητάμε να σταματήσει η διαδικασία ίδρυσης Πρότυπου Σχολείου στον χώρο του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου. Εξάλλου, το κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός Πρότυπου Σχολείου, καθώς δεν διαθέτει ασανσέρ, ούτε έχει γυμναστήριο, αλλά και άλλους χώρους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία μιας πρότυπης σχολικής δομής.
Δηλώνουμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε τη διάλυση των σχολείων μας» καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass