ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΙΣΣΑΒΟΥ - ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ήρθαν σε επαφή με τη φύση…

Δημοσίευση: 10 Νοε 2014 16:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:04

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Ελασσόνας και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μονοπάτια της πέτρας και του δάσους στον Κίσσαβο». Σκοπός ήταν να γνωρίσουν αειφόρες πρακτικές που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές μορφές της αρχιτεκτονικής των οικισμών, στη δασωμένη περιοχή του Κισσάβου, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της περιοχής και να αναπτύξουν ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς οι κ.κ. Σπανός Κων/νος και Οικονόμου Κων/νος, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Μεγαλόβρυσο, χαρακτηριστικό πέτρινο χωριό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, περιήγηση σε δασικά μονοπάτια του Κισσάβου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να φωτογραφίσουν και να συλλέξουν υλικά της φύσης, ενώ ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός για την αειφορική διαχείριση του δάσους.

Η εκπαιδευτική δράση έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius «Περιβάλλον και πολιτισμός» και του μαθήματος project «Ανακύκλωση της φύσης σημαίνει ζωή», που υλοποιούνται κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Τους μαθητές συνόδευσαν η διευθύντρια κ. Δεληζώνα Ζωή, η υποδιευθύντρια κ. Κανάκη Βικτωρία και οι καθηγήτριες κ.κ. Καρρά Αποστολία και Παπαδοπούλου Νάντια.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass