Εξοπλισμός στα πλημμυροπαθή σχολεία της Θεσσαλίας

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ -ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2024 13:16

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, που διενεργεί από τον Σεπτέμβριο 2023, ολοκλήρωσε τη 2η φάση των αποστολών στήριξης σχολικών μονάδων. Μέσα από το Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο» ακόμα 7 σχολικές μονάδες έλαβαν τεχνολογικό εξοπλισμό, βιβλία και έπιπλα.

Το πρόγραμμα έχει φτάσει σε 29 σχολεία μέχρι στιγμής, με τον συνολικό αριθμό ωφελούμενων μαθητών/-τριών να ξεπερνά πλέον τους 1.800 σε διαφορετικές πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.
Πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα του Ιδρύματος ταξίδεψε σε 7 περιοχές για τις παραδόσεις σε ακόμα 7 σχολικές μονάδες σε Βόλο, Λάρισα (Γιάννουλη, Φάρσαλα), Τρίκαλα (Βαλτινό, Κρίνη, Φαρκαδόνα) και Καρδίτσα (Σοφάδες). Στις αποστολές ακολούθησαν μέλη του Δ.Σ., η γ.γ., υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προγραμμάτων Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, η οποία συντονίζει από την αρχή της εκστρατείας το Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο», η υπεύθυνη Εσωτερικών Υποθέσεων του Ιδρύματος Αντωνία Ξιφαρά, καθώς και από την ομάδα της HP Ελλάδος η Carmen Trisnevschi, εκπρόσωπος του διευθύνοντα συμβούλου της HP για την Ελλάδα και την Κύπρο, Νίκου Χρηστάκη.
H Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, γενική γραμματέας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και υπεύθυνη Προγραμμάτων-Επικοινωνίας, υπογράμμισε τα εξής: «Το Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο» εδώ και 12 χρόνια στηρίζει σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση σε βασικό εξοπλισμό, υλικό, βιβλία και εργαλεία απαραίτητα για να κάνουν το εκπαιδευτικό ταξίδι των παιδιών πιο ισορροπημένο, πιο πολύχρωμο, πιο σφαιρικό. Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδελεχή σκιαγράφηση αναγκών στις σχολικές μονάδες που επλήγησαν ή κλήθηκαν να συστεγάσουν άλλα σχολεία που κρίθηκαν μη-λειτουργικά. Ολοκληρώσαμε αισίως παραδόσεις σε 29 σχολικές μονάδες σε όλη τη Θεσσαλία με την πολύτιμη υποστήριξη και της HP Ελλάδος».
H HP Ελλάδος, ως εταίρος στο Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο», προσέφερε φορητούς υπολογιστές σε πλημμυροπαθείς σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία. Αυτή είναι η δεύτερη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και της HP Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε το 2023, στους τομείς της Παιδείας, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνικής Προσφοράς. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ο πρώτος κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα, ο οποίος επιλέχθηκε και εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Δωρεών HP HOPE – Recycling Futures για την υποστήριξη σχολικών μονάδων με τεχνολογικό εξοπλισμό από την HP.
To Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο» υλοποιείται από το 2012 με στόχους: α) την πολύπλευρη στήριξη σχολικών μονάδων και β) την έμπρακτη άμβλυνση κοινωνικών ανισοτήτων για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, καλύπτοντας ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα, βιβλία, παιχνίδια, αναλώσιμα κ.ά. Το πρόγραμμα έχει ταξιδέψει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από το Διδυμότειχο, το Ωραίο Ξάνθης και τον Ανθηρό Καρδίτσας μέχρι το ακριτικό Καστελλόριζο, το Αγαθονήσι και τους Λειψούς, και συνεχίζει. Για το 2023-2024, μετά από τις τραγικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών που έλαβαν χώρα στον Έβρο (πυρόπληκτες κοινότητες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023) και στη Θεσσαλία (πλημμυροπαθείς κοινότητες από την κακοκαιρία «Daniel» τον Σεπτέμβριο 2023) το πρόγραμμα εστίασε εκτάκτως στην ολιστική στήριξη σχολικών μονάδων που επλήγησαν με συνολικό αριθμό 37 ωφελούμενες σχολικές μονάδες και πάνω από 2.500 ωφελούμενους μαθητές και μαθήτριες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass