ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 13ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τηλεδιάσκεψη για ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Δημοσίευση: 11 Νοε 2014 20:28 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:07

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχε και το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας.

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οργάνωσε την τηλεδιάσκεψη  στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το 13ο Γυμνάσιο  συμμετείχε με  πρόσκληση που δέχθηκε μέσω του συστήματος «meeting.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκε στην τηλεδιάσκεψη. Κατά τη διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν: Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων. Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Κλέτσας Κων/νος  συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat” προκειμένου να απαντηθούν  κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποίησαν  την παρουσίαση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass