Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η «ΑΜΟΙΒΗ» ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Πάρε δάσκαλε μόρια!

* «Κακόγουστο αστείο», χαρακτηρίζουν την πρόσκληση του υπ. Παιδείας Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση: 12 Νοε 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:08

 

Γι άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρ. Λοβέρδος, αναστάτωσε τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας, ζητώντας εθελοντές εκπαιδευτικούς, στα σχολεία!

Μετά τις διαθεσιμότητες καθηγητών, μετά την αξιολόγηση, μετά την κατάργηση τμημάτων στην τεχνική εκπαίδευση κ.ά., ο υπουργός συνεχίζει να «κεραυνοβολεί» τους εκπαιδευτικούς, προωθώντας την «εθελουσία συνεισφορά» για κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Από τη μία το Υπουργείο «κρατά στον πάγο» εκπαιδευτικούς και από την άλλη για να καλύψει τις ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση, ζητά εθελοντές στα σχολεία τους οποίους, επειδή χρήματα δεν υπάρχουν, θα τους «πληρώσει» με μόρια, που θα τα χρειαστούν όταν γίνουν προσλήψεις.

Όμως παρά τις αντιδράσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών, μετά την πρόσκληση του κ. Λοβέρδου για εθελοντική εργασία, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν για να εργαστούν δωρεάν και «πληρωθούν» με μόρια και μάλιστα ο υπουργός δήλωσε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Η πρόσκληση αφορά την κάλυψη 1.100 θέσεων, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας.

«Κακόγουστο αστείο…», χαρακτηρίζουν την πρόσκληση του υπουργού Παιδείας οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας, «Κωνσταντίνος Κούμας», αναφέρει: «Στην εποχή της απόλυτης βαρβαρότητας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, της τρομοκράτησης μέσω του πειθαρχικού δικαίου, της ανεργίας και των μνημονιακών επιταγών που συνθλίβουν τους εργαζόμενους, είναι τραγικό να επενδύουν κάποιοι, με κυνισμό, στο εμπόριο ψεύτικης ελπίδας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εισόδου εθελοντών εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι οποίοι θα εργάζονται με αντάλλαγμα κάποια μόρια, ξεπερνούν κάθε όριο και θα ηχούσαν ως κακόγουστα αστεία αν δεν ήταν τραγικές.

Ο υπουργός Παιδείας οφείλει:

•Να εξηγήσει γιατί δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών, που είχε δεσμευτεί ότι θα προσλάβει, ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση.

•Να φροντίσει άμεσα να πληρωθούν οι αναπληρωτές που εργάζονται «εθελοντικά» από τον Σεπτέμβριο και περιμένουν ακόμα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι τα κενά καλύπτονται μόνο με μόνιμους διορισμούς. Αυτή είναι η μοναδική λύση.

 Όπως, επίσης, κύριε υπουργέ μοναδική λύση είναι η παραίτηση για όποιον δεν μπορεί να υλοποιήσει στοιχειωδώς αυτά τα οποία υποστηρίζει ότι έχει ως στόχους».

Αν μη τι άλλο, η ενέργεια αυτή του υπουργού, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι αδύνατον να δοθούν περισσότερα χρήματα στην παιδεία, λόγω του μνημονίου και δυστυχώς όλο και περισσότερο θα κλονίζεται από προβλήματα, που θα... λύνονται με τέτοιους τρόπους.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass