«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια»

ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 14:30

Με αφορμή το νομοσχέδιο για ιδιωτικά τα πανεπιστήμια το Παράρτημα Λάρισας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Μηχανικών, Γεωλόγων, Τεχνολόγων, Τεχνικών, Σχεδιαστών), σε ανακοίνωσή του, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η Κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία των φοιτητών, των εργαζομένων, του λαού.

Το νομοσχέδιο υψώνει νέα άδικα τείχη στον λαό και τη νεολαία, στη μόρφωση των παιδιών μας. Το ποιος θα καταφέρνει να σπουδάσει κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη κάθε οικογένειας, όταν ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πανάκριβο σχολείο, που μετράει τις ανάγκες των παιδιών μας σαν κόστος, που είναι ένας ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, γεμάτο άδικους «κόφτες», είναι πρόκληση κάποιοι να εισέρχονται σε πανεπιστήμια, τελικά, με τα «αυστηρά κριτήρια» της τσέπης τους.
Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι κολλεγιάρχες από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την Παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό. Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass