Ημερίδα για τη διατροφή στο ΤΕΙ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2014 14:36 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:11

 

Η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ σχολείου και φορέων, και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα υιοθέτησης και διάδοσης υγιεινών διατροφικών συνηθειών μέσα από τη σύνδεσή τους με τα γνωστικά πεδία του σχολείου, ήταν ο στόχος της επιμορφωτικής ημερίδας «Υγιεινή διατροφή, θέμα στάσης και θέμα δράσης: ο κήπος του σχολείου μας», που πραγματοποιήθηκε στο  συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, το τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Εργαστήριο Ανθοκομίας και το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της «Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας», του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Δενδροκηπευτικών» και εντάσσεται στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Υγιεινή Διατροφή στο σχολείο: Το παράδειγμα των σχολικών κήπων»,  που ιδρύθηκε με κύριο σκοπό το γόνιμο προβληματισμό και ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στη σχολική κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιστημονική κοινότητα (Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι.) αλλά και  άλλους φορείς.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού, διοίκησης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Γεώργιος Σούλτης, ο Δρ. Ευστάθιος Βελισσαρίου, αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ,σχολικοί σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής, γονείς και μαθητές.

Βασικοί εισηγητές ήταν ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, αναπληρωτής καθηγητής "δενδροκομίας" , η Δρ. Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου (PhD) γεωπόνος, αναπληρώτρια  καθηγήτρια τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, ο Δρ. Χρήστος Λύκας, λέκτορας του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Κωνσταντίνος Αλ. Πετρόπουλος,  διαιτολόγος – διατροφολόγος και τέλος οι υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα και Οικονομάκη Ηρώ, καθώς και η κ. Δέσποινα Καφανέλη.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν εργασίες περιβαλλοντική εκπαίδευσης  των εξής σχολείων: 2ου , 37ου, 39ου Δημοτικών Λάρισας, του  5ου Γυμνάσιου Λάρισας , των  42ου  και 10ου Νηπιαγωγείων Λάρισας, των 4ου και 5ου Δημοτικό Τυρνάβου, της Σχολής Καραβάνα, του Δημοτικό Κοιλάδας, του 1ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα, του Δημοτικό Βερδικούσιας, του Δημοτικού Βλαχογιαννίου και του Καλοχωρίου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν βιωματικά Εργαστήρια όπου τα παιδιά

Γνώρισαν από τον καθηγητή κ. Παπαχατζή πρωτοποριακές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καλλιεργητικές μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον, που εφαρμόζονται στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, δοκίμασαν συνταγές υγιεινής διατροφής από ομάδα σεφ, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμάγειρα κ. Κουτσιμανή Ελευθέριου. Η έκπληξη της διοργάνωσης ήταν η ομάδα μικρών σεφ της Δ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που τραγούδησαν και παρουσίασαν τις δράσεις τους με πρωτότυπο τρόπο.                                                                                                                                                 

      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass