Η γαλλόφωνη φλόγα στo 5o Γυμνάσιο Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 14:45

Ο εμψυχωτής Eric Cénat, σκηνοθέτης, ηθοποιός, εξειδικευμένος στην απαγγελία κειμένων, διευθυντής της θεατρικής ομάδας «Théâtre de l’ Imprévu» («Θέατρο του απροσδόκητου»), πραγματοποίησε ένα δίωρο εργαστήριο με μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Α2 και Α3 των Γαλλικών, με την καθηγήτρια της Γαλλικής Γλώσσας, κ. Όλγα Δάρτζαλη, προηγουμένως μελέτησαν μια σειρά από ποιήματα, που η θεματολογία τους σχετίζεται με τα ολυμπιακά αθλήματα, κατανόησαν το περιεχόμενό τους και ετοιμάστηκαν να απαγγέλει ο καθένας ένα από αυτά.


Οι μαθητές κι οι μαθήτριες απήγγειλαν τα ποιήματα και στη συνέχεια ο κ. Cénat δουλεύοντας μαζί τους, βοήθησε να αποδώσουν τα ποιήματα με τρόπο απλό και θεατρικό, μεταφέροντας το νόημα και τα συναισθήματα στο κοινό τους. Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία με την εκφραστική ανάγνωση/απαγγελία κειμένων ως παιδαγωγικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας. Χρησιμοποιήθηκαν ποικίλες τεχνικές θεατροπαιδαγωγικές, με αποτέλεσμα οι μαθητές κι οι μαθήτριες να βιώσουν μια εναλλακτική βιωματική εμπειρία. Τα παιδιά δούλεψαν πάνω στην ποίηση και τον αθλητισμό και προετοιμάστηκαν για το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας. Η εμπειρία ήταν μοναδική για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Το εργαστήριο εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Γαλλόφωνη φλόγα στη Ελλάδα», το οποίο εκπονήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο των Δράσεων για το «Παρίσι 2024».
Υπεύθυνη της δράσης είναι η σύμβουλος Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας και Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Χάιδω Νάτση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass