Μαθήματα κατά του σχολικού εκφοβισμού

*Σε σχολεία του Δήμου Κιλελέρ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 15:11

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ, με σχολεία του δήμου, πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο Γυμνάσιο Πλατυκάμπου και συγκεκριμένα σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό από την ψυχολόγο Τζουβαλέκα Ευανθία και τις κοινωνικές λειτουργούς Παπαδοπούλου Βασιλική και Νιάρη Διαμάντω, με σκοπό την κατανόηση του φαινομένου, την αποδοχή της διαφορετικότητας καθώς και την ενδυνάμωση των μαθητών στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Παράλληλα, αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ζαππείου από την ψυχολόγο Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου. Η δράση απευθύνθηκε στους μαθητές όλων των τάξεων, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους κατανόησαν τα συναισθήματα και τον ρόλο που αυτά διαδραματίζουν στην εκδήλωση φαινομένων εκφοβισμού στην σχολική κοινότητα.
Συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί Βάσω Βασιλειάδη- Διευθύντρια Δημοτικού, Κατερίνα Παπαστεργίου Νηπιαγωγός, Χαρά Σοφολόγη, Ηλίας Ταμπάρας, Σοφία Ρίζου, Ανθή Αλμυρούλη και Βίκυ Μανώλη.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass