ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ

Δέκα δύσκολες μέρες…

* Συνάντηση χθες για την διαχείριση της κατάστασης * Δεληγιάννης: Πολεμάμε με τη γραφειοκρατία των κρατικών αρχών και τα λάθη της προηγούμενης δημοτικής αρχής * Και οι γονείς καλούνται να συνδράμουν…

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:20

Συνάντηση προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος για το πώς θα ξεπεραστεί, όσο πιο ανώδυνα γίνεται για τα 1.800 παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λάρισας, ο «σκόπελος» των δέκα περίπου ημερών, διάστημα στο οποίο δε θα υπάρχει επαρκές προσωπικό από βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς, πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ του μόνιμου προσωπικού των σταθμών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημ. Δεληγιάννη και τον αντιδήμαρχο διοίκησης κ. Γεώργιο Σούλτη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο Λάρισας, καταδείχτηκε η αναγκαιότητα να κρατηθούν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί, αλλά και να ενημερωθούν οι γονείς όλων των παιδιών για την υπάρχουσα κατάσταση, ζητώντας την κατανόησή τους και την συμβολή τους, όπου είναι εφικτό, για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο κ. Δεληγιάννης, όσο αφορά στον σχεδιασμό αντιμετώπισης της έλλειψης προσωπικού, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η διαδικασία προσλήψεων 29 παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, τόνισε: «Ο σχεδιασμός έγινε σε επίπεδο εκπαιδευτικής μονάδας για ζητήματα ασφάλειας των παιδιών. Αν υπάρχουν οριακές καταστάσεις τότε θα ζητηθεί η βοήθεια και των γονιών, μέχρι να ξεπεραστεί ο «σκόπελος».

Κατανοώ ότι 2.000 οικογένειες βιώνουν αυτή την δύσκολη κατάσταση στην πόλη, αλλά πρέπει να κατανοήσουν ότι κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να την εξομαλύνουμε.

Έχουμε να πολεμήσουμε με το χρόνο της γραφειοκρατίας των κρατικών υπηρεσιών και το πρόβλημα όλο παρατείνεται…

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση που αναλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Υπάρχουν ευθύνες και σε επίπεδο δήμου, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο για την κωλυσιεργία και την αδυναμία να λύσει και να προωθήσει άμεσα βασικά προβλήματα της κοινωνίας».

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς τις βρεφονηπιοκόμους και τις νηπιαγωγούς τους, καθότι λήγουν οι δίμηνες συμβάσεις τους.

Για αρκετό χρονικό διάστημα, (καλώς εχόντων των πραγμάτων το λιγότερο δέκα μέρες), το υπάρχον προσωπικό των παιδικών σταθμών θα κληθεί σε …υπέρβαση των δυνατοτήτων του, αναμένοντας τις προσλήψεις 29 παιδαγωγών, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, που δρομολογεί ο δήμος Λαρισαίων για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass