Βραβείο για την Αγιώτισσα αριστούχο Ηλιάνα Ηλιάδη

*ΑΠΟ ΤΗΝ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» *ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 63 ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2024 13:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα, στην Αίθουσα Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων» για τους 63 αριστούχους απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μπροστά για την Παιδεία» της Eurobank.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αγιά, το Γενικό Λύκειο Αγιάς, αλλά και γενικότερα για τον Νομό Λάρισας, αφού μεταξύ των εξήντα τριών βραβευθέντων συγκαταλέγεται και η Αγιώτισσα Ηλιάνα Ηλιάδη, περσινή απόφοιτη του ΓΕΛ Αγιάς, νυν φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συγκέντρωσε 19.680 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, βαθμολογία που την κατέταξε πρώτη στη Θεσσαλία και τρίτη στην Ελλάδα, στο πεδίο Επιστημών Υγείας.
Το Πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» υλοποιείται από την Eurobank, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τα τελευταία 21 χρόνια, έχοντας διαθέσει από το 2003, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 21 εκατομμύρια ευρώ.
Για το σχολικό έτος 2022 – 2023 βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, 1.035 αριστούχοι απόφοιτοι συνολικά από όλα τα Λύκεια της χώρας. Η βράβευση των 63 αριστούχων, των πρώτων εκ των πρώτων κάθε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που ανήκει το Λύκειό τους, πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργου Π. Ζανιά, του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία, και σύσσωμης της διοίκησης της τράπεζας.
Η Eurobank φέτος επεκτείνει, αναβαθμίζει και διευρύνει το «Μπροστά για την Παιδεία», προσθέτοντας νέες, σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την πρακτική εμπειρία και την αγορά εργασίας, με κοινό παρονομαστή τις αξίες της αξιοκρατίας και της συμπερίληψης. Στο πλαίσιο της ευρύτερης πλέον πρωτοβουλίας «Μπροστά για την Παιδεία», χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) «Digital Transformation», του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), το οποίο προωθεί την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Στο ίδιο πλαίσιο, προσφέρεται, παράλληλα, η δυνατότητα στους 10 αποφοίτους του «Digital Transformation» με την υψηλότερη απόδοση να εργαστούν στην τράπεζα.
Ταυτόχρονα, η Eurobank χρηματοδοτεί την καινοτόμα πλατφόρμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας mprostagiatinpaideia.gr, με εκπαιδευτικό υλικό σε πληθώρα αντικειμένων, πιστοποιήσεις σε τεχνολογίες αιχμής, υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην τράπεζα και σε άλλους μεγάλους οργανισμούς.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Γιώργος Π. Ζανιάς δήλωσε τα εξής: «Εδώ και δύο δεκαετίες η Eurobank στηρίζει το «Μπροστά για την Παιδεία» και την προσήλωση στη γνώση, την επίμονη προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα, έχοντας επιβραβεύσει, πρωτίστως ηθικά, συνολικά 22.572 νέους ανθρώπους που αρίστευσαν εισερχόμενοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ανοίγοντας δυναμικά ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή τους. Η κοινωνία μας χρειάζεται καλούς επιστήμονες και επιχειρηματίες, αλλά, κυρίως, άξιους και ικανούς ανθρώπους που θα στηρίζουν την προσπάθεια για συλλογική ευημερία. H δέσμευση στη συλλογική ευημερία διέπει και όλες τις κοινωνικές δράσεις της Eurobank στις οποίες το «Μπροστά για την Παιδεία» έχει, διαχρονικά, ξεχωριστή θέση. Φέτος, το πρόγραμμα εξελίσσεται και ενδυναμώνεται με νέες πρωτοβουλίες που απαντούν σε σύγχρονες και μελλοντικές ανάγκες, στοχεύοντας στην επιβράβευση, την εξειδίκευση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Δεσμευόμαστε πως θα εξελίσσουμε διαρκώς τις δράσεις μας με σταθερή επιδίωξη την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στη γνώση για όλες και όλους τους νέους που θέλουν να πάνε μπροστά».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, επί υπουργίας του οποίου, το 2003, εγκαινιάσθηκε το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», οι πρυτάνεις, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, κα Ερατώ Χατζησάββα.
Εκ μέρους των βραβευθέντων, ο πρώτος των πρώτων, Φίλιππος Χρήστος Φούφας, ο οποίος εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Eurobank, σημείωσε πως «εκδηλώσεις όπως αυτή αποτελούν απόδειξη ότι τόσο ιδιωτικοί φορείς, όπως η Eurobank, όσο και η Ελληνική Πολιτεία, πιστεύουν βαθιά στην αξία της ακαδημαϊκής αριστείας και την επιβραβεύουν εμπράκτως». Όπως εκτίμησε, η πραγματική προσφορά της εκδήλωσης «έγκειται στην προώθηση και την ανάδειξη της παιδείας ως κατ’εξοχήν εφοδίου ζωής και εγγύησης για μια υγιή και αξιοκρατική κοινωνία», ενώ απευθυνόμενος στους μελλοντικούς υποψηφίους τόνισε πως η βράβευση «αποτελεί κίνητρο, υποδεικνύοντάς τους ότι κανένα αξιέπαινο επίτευγμα στη ζωή δεν είναι δυνατό χωρίς επιμονή και κοπιώδη προσπάθεια».
Στην τελετή απονομής παρέστησαν γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Ντίνος Σιωμόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass