Επαναφέρει την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2024 13:25

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου προς την πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», με αφορμή τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση για την πορεία των ενεργειών για την ίδρυση Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου Λυκείου στην πόλη μας.

Αναλυτικότερα, στο αίτημά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης» σημειώνουν τα εξής: «Στη διάρκεια της συζήτησης και μετά την παρέμβαση εκπαιδευτικών και γονιών της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου της πόλης μας και την ενημέρωσή μας για αλληλογραφία που προηγήθηκε με τον Δήμο και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, ανέκυψαν σημαντικά ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας για την προσωρινή συστέγαση του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου με το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ Λάρισας.
Από το έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Τμήμα Α’ Μελετών με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.467 /Α2/29120 -20/3/2024, φαίνεται να εγείρονται σοβαρά ζητήματα νομιμότητας περί της μη ακολουθίας μιας νόμιμης διαδικασίας των κριτηρίων, παραμέτρων και μελετών που απαιτούνται βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και που αφορούν στη νόμιμη συστέγαση δύο διαφορετικών εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, υπάρχουν ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου που θα πληροί πραγματικά τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος. Με αυτά τα δεδομένα, σας καλούμε να προχωρήσετε στην έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων κ.λπ.) για να συζητήσουμε το θέμα.
Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε άμεσα όλη την αλληλογραφία που αναπτύχθηκε για το ζήτημα της ίδρυσης του Πρότυπου Σχολείου, της συστέγασης και της ανέγερσης νέου κτιρίου την τελευταία περίοδο, προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για έναν ουσιαστικό διάλογο.
Στηρίζουμε το Δημόσιο Σχολείο. Προωθήσαμε την ίδρυση ενός Καλλιτεχνικού Σχολείου. Βοηθήσαμε αποφασιστικά στην ίδρυση ενός νέου Δημοτικού Σχολείου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας. Και διεκδικήσαμε τη λειτουργία ειδικοτήτων ΕΠΑΛ στον ίδιο χώρο, θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.
Η πραγματικότητα είναι πως σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη για τη συνύπαρξη των εκπαιδευτικών δομών στις κτιριακές υποδομές του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου. Οφείλουμε να την ακούσουμε και να δώσουμε λύσεις. Ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθούμε υπεύθυνα για όλες τις πλευρές του εγχειρήματος και να συζητηθούν ουσιαστικά εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που χρειάζεται μια πραγματικά νέα και σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση αναλαμβάνουμε και αυτήν την πρωτοβουλία για έναν ουσιαστικό διάλογο που αφορά ουσιαστικά στην ποιότητα της δημόσιας παιδείας στην πόλη μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass