Ενδοσχολική βία στον Τύρναβο

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ * ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2024 14:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)

Λεκτική, ψυχολογική και πλέον και σωματική βία δέχονται μικροί μαθητές σε Δημοτικό Σχολείο του Τυρνάβου. Τα παιδιά αρνούνται να πάνε σχολείο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, που υποστηρίζουν ότι η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται με τα περιστατικά να είναι αλλεπάλληλα, αν και υπήρξαν συνεχείς εκκλήσεις προς τους εκπαιδευτικούς για να διορθωθεί.

Οι καταγγελίες έγιναν γνωστές και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως για το περιεχόμενό τους ενημερώθηκε ήδη ο εισαγγελέας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, οι θύτες συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους, κλιμακώνοντας την επιθετικότητά τους. Βρίζουν άσχημα τους συμμαθητές τους, τους εκμεταλλεύονται, τους κακομεταχειρίζονται, εξαφανίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, χρησιμοποιούν τις αδυναμίες τους εναντίον τους και όλα αυτά θα έλεγε κανείς πως είναι μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο.
Όμως, ένα ακόμα περιστατικό ήρθε να «σοκάρει», όταν, όπως αποκάλυψε γονιός, το παιδί του δέχτηκε ξύλο από πέντε συμμαθητές του, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι η πιθανή απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης, που, όπως συνήθως λέγεται, γίνεται «για πλάκα».
Τα περιστατικά που γίνονται εδώ και τρία χρόνια στην ίδια τάξη συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας ή στο προαύλιο και μερικές φορές με μάρτυρες τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρουν γονείς και μαθητές.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από επίμονες προσπάθειες των γονέων οι θύτες αλλάζουν απλώς το θύμα και στρέφονται σε άλλο παιδάκι, κάνοντας λεκτικό και σωματικό bullying, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς γνωρίζοντας την κατάσταση να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μην τυχόν είναι εκείνο το επόμενο θύμα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στα θύματα μοιάζει ιδανική λύση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass