EUROPE για την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας στη ΝΕΡΙΤ με την Εύα Μπούρα

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 13:49 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:24

 

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκπαίδευση και η σύνδεσή της με την αγορά εργασίας είναι το θέμα της εκπομπής EUROPE με την Εύα Μπούρα που θα προβληθεί στη ΝΕΡΙΤ το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 12.00. Σε μια Ευρώπη που μαστίζεται από την ανεργία γιατί οι νέοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις ψάχνουν νέους με δεξιότητες χωρίς σημαντικά αποτελέσματα;  Πως προσαρμόζεται η εκπαίδευση και η γνώση στις ανάγκες της αγοράς; Τι διδάσκονται οι φοιτητές και τι θέλουν οι αγορές;  Υπάρχει ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο ή έχουν δίκιο οι φωνές που μιλούν για ασυμμετρία μεταξύ γνώσεων και αγοράς; Τι είναι η έκθεση Mακένζι και πόσο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας; Πόσο αναγκαία είναι η στροφή σε νέα επαγγέλματα; Ποια η σημασία του προγράμματος Erasmusplus στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχόλησης;

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα για να μιλήσουν για το θέμα της εκπαίδευσης είναι ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπ. Πειραιώς κ. Φωτεινή Ασδεράκη και η Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κ. Έφη Μπάσδρα.

Έρευνα – παρουσίαση: Εύα Μπούρα

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass