Λαρισαίοι μαθητές από το 5ο γυμνάσιο στην Ισπανία

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2014 20:49 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:10

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολυμερούς προγράμματος Comenius, με τίτλο ‘’Πολιτισμός και Περιβάλλον’’ μαθητές και καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν την πέμπτη εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Olivares της Ισπανίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές όλων των χωρών παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν εκπονήσει στα σχολεία τους, με θέμα «Απειλές για τα πολιτιστικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μου και της πατρίδας μου».

Οι μαθητές δημιούργησαν επίσης βίντεο το οποίο απέστειλαν στις Βρυξέλλες, όπου εξέθεσαν το κυριότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής τους και παράλληλα έκαναν έκκληση στα ευρωπαϊκά όργανα για να συμβάλουν στην επίλυσή του.

Οι μαθητές δημιούργησαν ακόμη την λεγόμενη «Ευρωπαϊκή τάξη» και έμαθαν τις λεπτομέρειες της κατασκευής «κάθετων κήπων» για τη δημιουργία πράσινου πάνω σε τοίχους κτιρίων ενώ όλες οι αποστολές φύτευσαν το «δέντρο Comenius».

Στη διάρκεια της παραμονής μαθητές και καθηγητές όλων των σχολείων συμμετείχαν σε ποικίλες εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις με κύριο στόχο  την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές: Μαδούρος Παναγιώτης, Μπεϊνά Αργυρώ, Ονουφριάδη Παναγιώτα, Χαλιαμπάλια Αγγελική και Χαρβάτη Αγγελική της Γ’ τάξης και οι καθηγητές: Καρρά Αποστολία και Χατζηαβραάμ Αγγελική.

Το συντονισμό του προγράμματος έχει το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας με σχολεία-εταίρους από τη Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Λετονία, Ισπανία και Γαλλία. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Μάιο του 2015 στην πόλη της Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass