Οι "Συσπειρώσεις" για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2014 23:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:17

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών και Ανεξάρτητοι Καθηγητές  (Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις) στη διακήρυξής τους με αφορμή τις αυριανές εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας, σημειώνουν τα εξής: "Οπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην διακήρυξη «η εκπαίδευση είναι πλέον ανεπανόρθωτα τραυματισμένη από τις συνεχείς επιθέσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ των προηγούμενων χρόνων με την κατάργηση μιας σειράς υποστηρικτικών δομών του δημόσιου σχολείου. Η επίθεση συνεχίζεται με τα τεχνικά σχολεία να λειτουργούν με έλλειμμα ειδικοτήτων και 2.500 λιγότερους συναδέλφους από τις μαζικές διαθεσιμότητες – απολύσεις, με πληθώρα κενών σε εκπαιδευτικούς και δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε υπερμεγέθη τμήματα.

Η εφαρμογή του νόμου για το «νέο Λύκειο» διώχνει βίαια και μαζικά τους μαθητές από την εκπαίδευση για να τους παραδώσει στην πρόωρη κατάρτιση και στην απλήρωτη μαθητεία. Οι δαπάνες για την παιδεία από το 2,75% που ήταν πέρσι μειώθηκαν φέτος στο 2,35% σε ποσοστό επί του ΑΕΠ. Η αξιολόγηση, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του Λοβέρδου να προωθήσει την εθελουδουλία στην κάλυψη των κενών, οι αλλαγές στο εξεταστικό και τις αναθέσεις μαθημάτων συμπληρώνουν το εφιαλτικό τοπίο που διαγράφεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Με λίγα λόγια, θέλουν τον εκπαιδευτικό με μισθό πείνας, αξιολογούμενο και υπό εργασιακή εφεδρεία – απόλυση, εξαρτημένο από την αυθεντία του διευθυντή, χωρίς παιδαγωγική ελευθερία, χειραγωγημένο από την εκάστοτε κυβέρνηση.

 Η Αγωνιστική Παρέμβαση αποτελεί κομμάτι του πανελλαδικού δικτύου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων, του ανυπότακτου ρεύματος της Αριστεράς. Δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Τα μέλη της και το δυναμικό που τη στηρίζει προέρχονται από όλο το φάσμα της Αριστεράς και από ανένταχτους συνάδελφους.

Τη χρονιά που πέρασε η Αγωνιστική Παρέμβαση έδωσε όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα κατά της διαθεσιμότητας – απόλυσης, ενάντια στην αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση, για μια ΕΛΜΕ στο πλευρό των συναδέλφων. Ενόψει των εκλογών της ΕΛΜΕ καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (ΠΑΣΚ). Τα κόμματά τους είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τα δεινά του τόπου και οι ίδιες για τη χρόνια διάβρωση, την κατασυκοφάντηση και τον εκφυλισμό των σωματείων.

Να πουν όχι στην ηττοπάθεια που εμπνέουν, όσον αφορά τους αγώνες και το κίνημα (εν αναμονή της κυβερνητικής εξουσίας), δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς, αλλά και να απορρίψουν αντιλήψεις και πρακτικές που προτάσσουν μόνιμα και σταθερά τις παραταξιακές και κομματικές διαφορές και αρνούνται την κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τη νίκη» καταλήγει η διακήρυξη.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Υποψήφιοι για το ΔΣ είναι οι εξής: Αποστόλου Αντώνης,            Διβράμης Αντρέας, Καζαντζής Κώστας, Καλαιντζίδου     Σοφία            , Καράνης     Γιώργος, Κοντελές Δημήτρης, Κριτσινιώτης Αθανάσιος, Μαλαμίδου Μαρία, Μήτσιου Αγγελική, Μιχαλάκης         Κώστας, Μουστάκας Χρήστος, Μπαντής Νίκος,          Ντάκος Γιάννης,  Νίκου Βασίλης, Ντρικόγιας Χρήστος, Παπαδόπουλος Δημήτρης,  Περράκη Άντα, Πολυμερίδου Μαρία, Ρεπανάς Δημήτρης, Σιάμος Παναγιώτης , Σπυροπούλου Ευαγγελία, Τσιμπόλη Κική, Τσιφλικιώτου Μάγδα, Χαρχαρίδου  Αναστασία, Χατζής Γιώργος και, Ψαρρού Ευαγγελία.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass