Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2014 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:17

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) με αφορμή τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «ετοιμάζουν νέες αλλαγές στην εκπαίδευση , τη διαφοροποίηση του περιεχομένου των σχολείων και την κατηγοριοποίησή τους. Οι μισθοί μας έχουν περικοπεί μέχρι και 40%, ενώ ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο.

Οι συντάξεις κατακρεουργήθηκαν, ενώ ήδη εξήγγειλαν νέα άγρια επιδρομή στο ασφαλιστικό που θα σαρώσει ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, προωθούνται αλλαγές στη λειτουργία των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Τώρα, με συντονισμένες πιέσεις προϊσταμένων, σχολικών συμβούλων και πολλών διευθυντών, θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο με την εφαρμογή της λεγόμενης αξιολόγησης. Η αξιολόγηση στοχεύει στο συμβιβασμό και την χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, στην επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και του σχολείου».

«Στην ΕΛΜΕ Λάρισας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ όσο και οι παρατάξεις του ΣΥΝΕΚ, των Παρεμβάσεων και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δεν αμφισβητούν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν αμφισβητούν την Ε.Ε.

ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ, όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη για να περάσουν οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και φέρουν την κύρια ευθύνη του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ακομμάτιστο κίνημα, αλλά βάζουν στόχο του κινήματος την αλλαγή κυβέρνησης. Ολοι τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είτε αποδιοργάνωναν το κίνημα είτε το έσερναν σε αδιέξοδα μονοπάτια είτε με προεδρείο τη ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ είτε με «αριστερό» προεδρείο .

Για το ζωντάνεμά του απαιτείται επειγόντως ο ταξικός προσανατολισμός της ΕΛΜΕ κι αυτό το εγγυώνται μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που δεν έχουν την παραμικρή δέσμευση στην κυρίαρχη πολιτική ούτε την υπηρετούν από οποιαδήποτε διοικητική θέση στην εκπαίδευση.

Είναι προς όφελος του σωματείου ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο; Προσπαθούμε καθημερινά σε συμμαχία με άλλους εργαζόμενους, με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος»  .

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι οι εξής: Αλεξούλης Γιάννης, Γερασάκης Δημήτρης, Ζιούλης Λεωνίδας, Κουνιάκης Χριστόφορος, Μαρούδα Χαδίνα (Νίνα), Ντίνος Βασίλης, Παπακωνσταντίνου Μπάμπης, Σωκράτους Σωκράτης, Τριανταφύλλου Ευαγγελία και Χαλκιά Βασιλική.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass