Σε Γερμανία και Ιταλία το Μουσικό Σχολείο

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2014 13:52 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:28

Εκδρομή σε Γερμανία και Ιταλία πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, στο πλαίσιο των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων με τίτλο: «Μηχανές της αρχαίας Ελλάδας στο σήμερα» και «Σημεία συνάντησης μουσικής επιστήμης και τέχνης. 1ος σταθμός: Όπερα». Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε,  μετά από πρόσκληση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (Ουλμ) και του ερευνητικού κέντρου Max Planck (Μόναχο).

Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν στο Μόναχο: το Τεχνολογικό Μουσείο, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Φυσικής Max Planck, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον φυσικό-ερευνητή κ. Παλαιοσελίτη Δημήτρη και περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο Ουλμ: το Theatre Ulm όπου ξεναγήθηκαν στα παρασκήνια του θεάτρου και παρακολούθησαν την παράσταση της όπερας «La traviata» του G. Verdi και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επίσης, μοιράστηκαν μουσικές εμπειρίες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας με υπεύθυνο τον κ. Παπαγιαννάκο Τάσο. Στο Μιλάνο:  τη διαδραστική έκθεση μηχανών του Leonardo Da Vinci, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό Duomo και το Μουσείο και το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου  όπου παρακολούθησαν την προετοιμασία για την επικείμενη πρόβα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Κουτσιούλης Νίκος, Τουρναβίτη Αλεξία, Ρήτου Κασσιανή και Τσιούκα Ευαγγελία. Μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν άψογα, ενώ επέστρεψαν με πλήθος γνώσεων, με αξέχαστες εμπειρίες και ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass