Πρώτο κουδούνι με ευχές για τη νέα χρονιά…

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:03

Της Λένας Κισσάβου

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία χθες και ο μαθητικός πληθυσμός, στοιχήθηκε στα προαύλια, μπήκε στις τάξεις και ετοιμάστηκε για τη νέα του πορεία στην εκπαίδευση.

Επιτυγχάνοντας, οι αρμόδιοι φορείς, να καλύψουν τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την έναρξη του σχολικού έτους, με έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αντεπεξέλθουν το συντομότερο, στις καθυστερημένες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, για αποσπάσεις και τοποθετήσεις, οι αγιασμοί βρήκαν τα περισσότερα σχολεία να ξεκινούν ομαλά το έργο τους, δίνοντας μάλιστα και τα βιβλία στους μαθητές τους.

 «Ας είμαστε συνεπείς απέναντι στους παιδαγωγικούς στόχους κι απέναντι στους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύτηκαν την αγωγή των παιδιών τους», τόνισε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, από το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στον «Αριστέα» Γιάννουλης, όπου παρευρέθηκε για τον αγιασμό, ενώ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, δήλωσε πως «όλοι οι μαθητές βρήκαν στην τάξη τους δασκάλους τους, ενώ τα κενά ειδικοτήτων θα καλυφθούν εντός των ημερών».

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ Σ’ ΑΥΤΕΣ

ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευση Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, επισήμανε τα εξής: «Η 11η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι η μέρα των μαθητών, η μέρα που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σχολείο, η μέρα των εκπαιδευτικών στα χέρια των οποίων η πολιτεία εναποθέτει την ευθύνη της εκπαίδευσης και της αγωγής των μελλοντικών πολιτών.

Ανοίγουν οι πόρτες των σχολείων κι αρχίζει ένα νέο ταξίδι με καινούριους στόχους και όνειρα, στον δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με τις επιστημονικές, τις παιδαγωγικές γνώσεις και την αγάπη τους για τους μαθητές ανοίγουν τις πόρτες στη δημιουργία και την προσδοκία και ταυτόχρονα κλείνουν τις πόρτες στην απαισιοδοξία και τη μιζέρια των καιρών που διανύουμε. Έχουμε χρέος, ως παιδαγωγοί κι ως άνθρωποι να διατηρήσουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των μαθητών.

Με τον σεβασμό που αρμόζει στα παιδιά, στους γονείς, στους συναδέλφους, στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού και πάνω απ’ όλα στους εαυτούς μας, ας σταθούμε αλληλέγγυοι και συνεργατικοί για ν’ αντεπεξέλθουμε και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ας είμαστε συνεπείς απέναντι στους παιδαγωγικούς στόχους κι απέναντι στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν την αγωγή των παιδιών τους. Από τη θέση και τον ρόλο του, το κάθε ένα μέλος της εκπαιδευτικής οικογένειας, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί ας κάνουμε τα σχολεία κοινότητες που προάγουν τη φιλία, την κοινωνικότητα, την ενότητα και την πρόοδο μέσα σε κλίμα καλλιέργειας αξιών και αρχών που κοσμούν τον άνθρωπο.

Το σχολείο είναι ο κατεξοχήν παιδαγωγικός χώρος της ελπίδας, της δημιουργίας, της προσδοκίας. Ας τον κρατήσουμε ψηλά.

Από τη θέση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και αξιοποιώντας όλες τις επιτελικές αρμοδιότητες της Περιφερειακής Διεύθυνσης, φροντίζουμε για τη διασφάλιση ενός σχολικού περιβάλλοντος με υψηλό παιδαγωγικό κι επιστημονικό υπόβαθρο το οποίο θα στηρίζει τις προσπάθειες και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων.

Εσείς οι μαθητές, εσείς οι γονείς, εσείς οι δάσκαλοι, εμείς η εκπαιδευτική κοινότητα, όλοι μαζί, ας πάρουμε την υπόθεση της εκπαίδευσης των παιδιών στα χέρια μας.

Ας αγωνιστούμε για τον κοινό μας στόχο ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά. Είναι βέβαιο, ότι θα εργασθούμε με ζήλο και πνεύμα συλλογικότητας για να προσφέρουμε στους μαθητές μας οράματα, ν’ ανοίξουμε ορίζοντες, να τους θωρακίσουμε με αρχές και αξίες, εφόδια στο μακρύ ταξίδι της ζωής.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εύχεται καλή κι εποικοδομητική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή αρχή στα πρωτάκια όλων των βαθμίδων».

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ

Συμβολική η κίνηση του προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, να παρευρεθεί στον αγιασμό των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, καθώς όπως τόνισε «τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δέχθηκαν ένα μεγάλο χτύπημα με την επιβολή του ΦΠΑ 23%. Με την παρουσία μου σε ένα τέτοιο σχολείο, θέλω να δηλώσω τη στήριξή μου στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία και η πολιτεία πρέπει να είναι κοντά...».

Όσον αφορά στα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, ο κ. Βούλγαρης δήλωσε στην «Ε»: «Όλοι οι μαθητές δημοτικών σχολείων που μπήκαν στις τάξεις τους, έχουν τον δάσκαλό τους και τα νήπια τους νηπιαγωγούς τους. Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε με τη άριστη συνεργασία της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κενά, παρόλες τις με τις καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας στις αποσπάσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών της τελευταίας στιγμής.

Έτσι αναλυτικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με το άνοιγμα των σχολείων, μας μένουν στο εξής να καλύψουμε περί τα δώδεκα κενά εκπαιδευτικών και τέσσερα νηπιαγωγών στον νομό, εκ των οποίων κάποια θα καλυφθούν εντός των ημερών, με οριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, με διάθεσή τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είτε από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που ήδη έχουν προσληφθεί».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης παρέστη στους αγιασμούς του 2ου Λυκείου, 2ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου και απευθυνόμενος στους μαθητές ανάφερε μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτή τη νεαρή αλλά και κρίσιμη ηλικία, θα βρεθείτε σε σταυροδρόμια, στα οποία θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο»,

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν, οι υπηρεσίες του Δήμου για την προετοιμασία των σχολικών κτιρίων και κάλεσε τους μαθητές να σέβονται τα διδακτήρια και γενικότερα τους κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές να υγιείς και δυνατοί και κληθείς από το διευθυντή του σχολείου να αναφερθεί στην προσπάθεια της Λάρισας να διεκδικήσει τον τίτλο της «Πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021», ζήτησε κυρίως από τους μαθητές να γίνουν πρεσβευτές της ιδέας και της προσπάθειας, που καταβάλλει συνολικά η πόλη.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Στον αγιασμό του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, πρόεδρος δημοτικής επιτροπής παιδείας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Μπατζανούλης, ο οποίος μεταξύ των ευχών που έκανε για καλή σχολική χρονιά, απηύθυνε κάλεσμα στους μαθητές να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας, για απογευματινή δημιουργική απασχόλησή τους, ενώ επισήμανε ότι θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ, που προσφέρουν εθελοντές γυμναστές, απογευματινές ώρες στο γυμναστήριο στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

Στον αγιασμό παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών και πρόεδρος επιτροπής ποιότητας ζωής, Δημήτριος Μαβίδης, ο οποίος στο πλαίσιο του χαιρετισμού του επισήμανε πως στο σχολείο θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης μιας αίθουσας εκδηλώσεων και ενός γυμναστηρίου.

…ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Εκπρόσωποι τοπικών αρχών, έδωσαν το «παρών» στην πρώτη μέρα στο σχολείο και παρευρέθηκαν σε αγιασμούς προκειμένου να ευχηθούν στον μαθητικό πληθυσμό καλή πρόοδο και δύναμη, υποσχόμενοι από τη μεριά τους ο καθένας να στηρίξει το εκπαιδευτικό έργο.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος και ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, παρευρέθηκαν στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου –Λυκείου Λάρισας.

Στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιγνάτιος, παρευρέθηκαν ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο αντιδήμαρχος κ. Νικ. Καλτσάς, προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Αθ. Μαργαριτόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λίτσα Λιακούλη, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κ.α.

Ο κ. Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, εκανε την εξής δήλωση-μήνυμα στη μαθητιώσα νεολαία:

"Αγαπητά μας παιδιά, χωρίς εσάς, τα σχολειά άδεια κουφάρια. Η καθημερινότητα σκοτεινή διαδρομή. Η πατρίδα μας χωρίς ελπίδα. Το μέλλον χωρίς προοπτική. Στον καιρό των παγίδων που ζούμε μόνον μιά λύση υπάρχει. Πρώτα για σας και μετά για όλους μας. Η καλλιέργεια της Αρετής και η συνείδηση του καθήκοντος. Έννοιες που γαλούχησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και πρέπει να μπολιασθούν με την αγνή και αθώα νιότη σας. Και επειδή είστε παιδιά παίξτε, γελάστε, χαρείτε. Μα και φυλάξετε συν θεώ με την Αρετή τους εαυτούς σας. Γίνετε άξιοι, και δώστε με την αξιοσύνη σας αξία στον κόσμο που ζούμε όλοι μας και που θα ζήσουν και τα παιδιά σας.

Για να χαμογελάσει ξανά ο κόσμος σαν παιδί.

Και μην ξεχνάτε.....δεν υπάρχει κόπος που να μην ανταμοίβεται.

Σε εσάς και όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Εύχομαι Καλή και Ευλογημένη Σχολική Χρονιά"

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass