ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Δεν υπάρχει διάκριση εις βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2015 8:13

 

Απάντηση στο χθεσινό άρθρο της εφημερίδας «Ελευθερία», με τίτλο «Μάθημα χωρίς βιβλία στα Επαγγελματικά Λύκεια», απέστειλε, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, όπου αναφέρει τα εξής: «Για την αποκατάσταση την αλήθειας και προς άρση των αναίτιων ανησυχιών που πιθανώς έχουν δημιουργηθεί στους γονείς και στους μαθητές, αλλά και για την ακριβή ενημέρωση των αναγνωστών παραθέτουμε τα παρακάτω.

Ποτέ, καμία χρονιά και πουθενά δεν έχουν δοθεί βιβλία ειδικοτήτων πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό συμβαίνει όχι από ολιγωρία ή έλλειψη βιβλίων, αλλά για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους καταγραφής των μαθητών και διανομής των βιβλίων.

Ειδικότερα, οι εγγραφές, ειδικά στα ΕΠΑΛ δύνανται, να πραγματοποιούνται μέχρι και 10 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων ήτοι, έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά και πάλι τα ΕΠΑΛ, τα τμήματα και οι ειδικότητες παίρνουν την τελική τους μορφή, ανάλογα με τις δηλώσεις και τον αριθμό των μαθητών. Δίνεται επίσης δικαίωμα στους μαθητές για πιθανές αλλαγές έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ενημερώνεται το ηλεκτρονικό σύστημα (myschool) για τον ακριβή αριθμό των μαθητών και των τμημάτων και το σύστημα διανομής των βιβλίων Διόφαντος στέλνει τα βιβλία στα σχολεία, ανάλογα με τον αριθμό. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται έναν εύλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ και μέχρι το τέλος της διαδικασίας, και μόνο σε ό,τι αφορά τα βιβλία ειδικοτήτων, οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, με αίσθημα ευσυνειδησίας και κάνοντας το καθήκον τους, διδάσκουν με σημειώσεις και φωτοτυπίες. Έτσι δεν χάνονται διδακτικές ώρες, δεν υπάρχει διάκριση εις βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ και τα σχολεία λειτουργούν ομαλά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass