ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΣΠΑΝΕ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ποιες εκλογές; Skate «δαγκωτό»…

* Αδιαφορούν για τον Τσίπρα, δεν θέλουν να ξέρουν για τον Μεϊμαράκη αλλά κατανοούν τις οικονομικές δυσκολίες των γονιών τους

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2015 19:36

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Λ. Τζέκας

«Ποιον Τσίπρα ρε φίλε; Μη μας ζαλίζεις μ’ αυτά…».

Ο 16χρονος παίρνει φόρα, πιάνει το σκέιτ του και «ζωγραφίζει» στην Κεντρική πλατεία. Εκεί που πριν από λίγες ώρες βρισκόταν ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της χώρας και έβγαζε τον προεκλογικό του λόγο.

Πάνω – κάτω, αριστερά – δεξιά και δώσ’ του πάλι. Δεν υπολογίζουν άγχη και σκοτούρες. Η δική τους γενιά δεν κολλάει στα ζητήματα των μεγάλων. «Τον Μεϊμαράκη βρε παιδιά; Ούτε και αυτόν τον ξέρετε; Η Ζωή; Ο Λαφαζάνης δεν σας λένε τίποτα;» τους ρωτάμε και γελάνε.

Ένας πιάνει τη σανίδα του και ανεβαίνει πάνω στην εξέδρα της Κεντρικής πλατείας. Είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη του φιγούρα και οι υπόλοιποι επευφημούν από κάτω. Κάνει ένα άλμα από ψηλά και τα σφυρίγματα πάνε σύννεφο. Περαστικοί, μετανάστες, ηλικιωμένοι θαμώνες κοιτάνε και απλά κουνάνε τα κεφάλια τους.

«Αν μας ρωτάς για την πολιτική θα σου πούμε πως ξέρουμε τον αγώνα των γονιών μας που το τελευταίο διάστημα όλο και αγχώνονται για τα λεφτά. Φυσικά και ξέρουμε πως η κρίση τους έχει γονατίσει. Να μας πληρώσουν τα αγγλικά, να μας πάρουν βιβλία, να μας πάνε θάλασσα, να μην λείψει τίποτα από το σπίτι. Όλα αυτά τα εκτιμούμε. Αυτό που δεν εκτιμούμε είναι τους πολιτικούς πλέον… Κανένας δεν τους πιστεύει» λέει ένας από την παρέα και πιάνει μια σιδεριά και τη βάζει στο κέντρο της πλατείας, φτιάχνοντας μια πίστα. Παίρνει φόρα και η σανίδα σπάει σε κομμάτια. Γελάνε και δεν απογοητεύονται. Δεν πτοούνται και συνεχίζουν το παιχνίδι τους.

Η ιστορία του skateboard ξεκινά γύρω στο 1950, όταν οι σέρφερ της Καλιφόρνια θέλησαν να σερφάρουν όχι στο κύμα, αλλά στους δρόμους. Οι σανίδες πρώτης μορφής ήταν κυρίως από ξύλο και πολύ συχνά μάλιστα ήταν απλώς διάφορα κουτιά στα οποία είχαν προσαρμοστεί ροδάκια. Αργότερα όμως άρχισαν να κατασκευάζονται ειδικές σανίδες, γι' αυτόν τον σκοπό, οι οποίες είχαν περίπου τη μορφή που έχουν και σήμερα.

Μια έκθεση του 2009 διαπίστωσε ότι η αγορά του skateboard είναι αξίας περίπου 4,8 δισ. δολαρίων σε ετήσια έσοδα με 11 εκατομμύρια ενεργούς skateboarders στον κόσμο. Την τελευταία χρονιά γύρω στο 85% των skaters ήταν κάτω των 18, απ' αυτούς το 74% ήταν αγόρια.

Τέτοια είναι και η παρέα των δικών μας, των Λαρισαίων στην Κεντρική πλατεία. Κάτω των 18 και κυρίως αγόρια. Δεν ψηφίζουν μα έχουν άποψη. Δεν αγχώνονται μα κατανοούν τους γονείς τους. Προς το παρόν το ρίχνουν «δαγκωτό» στο skate και εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass