Το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας αναπαλαιώνεται

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 15:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:22

 Το παλαιότερο και το ιστορικότερο σχολείο της πόλης, το 1ο Γυμνάσιο  Λάρισας, έγινε …καινούργιο. Μετά από πολλά χρόνια το κτίριο του, επί της οδού Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου βάφτηκε στο εσωτερικό του για να αποκτήσει πλέον μια άλλη πιο ευχάριστη όψη.

Η είδηση όμως δεν περιορίζεται στην απλή ανακαίνιση  ενός κτιρίου.  Αλλά, πρώτον : στο γεγονός ότι οι εργασίες έγιναν με λεφτά που κέρδισαν οι …μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου κυριολεκτικά με τον … ιδρώτα τους. Και δεύτερον, ότι με τις εργασίες αυτές ξεκινά στην ουσία μια διαδικασία αναπαλαίωσης του 1ου Γυμνασίου και της ανάδειξης της ιστορίας του που μετρά από το 1889.

Συγκεκριμένα, καθώς ο Δήμος Λαρισαίων αδυνατεί να καλύψει εργασίες τέτοιου μεγέθους, οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας διοργάνωσαν μπαζάρ  στο Παραδοσιακό Χωριό του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία.. Τα χρήματα που κέρδισαν επενδύθηκαν όλα στο βάψιμο του σχολείου, ενώ ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε τις μπογιές.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Με τη συνεργασία των καθηγητών καλλιτεχνικών του σχολείου επιλέχθηκαν νεοκλασσικά χρώματα (κίτρινη ώχρα,  κόκκινη ώχρα και τόνοι του γκρι) που έδωσαν μια όψη κλασσική και νοσταλγική στο κτίριο που έχει φιλοξενήσει γενιές και γενιές Λαρισαίων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διακόσμηση του Σχολείου, κυρίως με φωτογραφίες, εικόνες, στοιχεία και αντικείμενα που θα αναδεικνύουν μια ιστορία 125 χρόνων, που ταυτίζεται εν πολλοίς με όλη την εκπαιδευτική ιστορία της Λάρισας από τηςν απελευθέρωσης της (το 1881 και μετά).

Μες την ευκαιρία αυτή, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξης Καλέσης απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους τους  καθηγητές και μαθητές που εργάστηκαν για το μπαζάρ ή  βοήθησαν στις εργασίες αλλά και τον Σύλλογο Γονέων για την οικονομική  του στήριξη.

*Επί πλέον κάλεσε τους παλιούς μαθητές του σχολείου που επιθυμούν να προσφέρουν παλιές φωτογραφίες ή αντικείμενα της σχολικής τους ζωής με μουσειακή αξία να επικοινμωνήσουν με το σχολείο (τηλ. 2410.620.720) για την αξιοποίηση του

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass