ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS

Ελληνική οικονομία από την κρίση στην ανάπτυξη

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2014 13:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:25

Συνέδριο με θέμα «Ελληνική οικονομία από την κρίση στην ανάπτυξη, στρατηγικές, διακυβεύματα, πολιτικές» διοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Hellenic Observatory, European Institute του London School Of Economics και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Το συνέδριο θα γίνει στις 4 και 5 Απριλίου στο Βόλο και όπως σημειώνουν οι διοργανωτές αναφερόμενοι στο σκοπό της διοργάνωσης «η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε μια παρατεταμένη οικονομική, δημοσιονομική, διαρθρωτική και κοινωνική κρίση και σε αναζήτηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου και μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής. Η αναζήτηση εξόδου από την κρίση και εισόδου σε ένα νέο υγιή και ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, προϋποθέτει πρώτον, την κατανόηση των οικονομικών δυναμικών και των επιλογών που μας οδήγησαν ως εδώ και δεύτερον, ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα έχει στο επίκεντρο του την ανασυγκρότηση του κράτους και του παραγωγικού συστήματος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο επιστημονικός διάλογος για την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, κατανοητή ως ένα συνεκτικό σύνολο διαθέσιμων μέσων πολιτικής που επιδιώκουν να επιτύχουν ιεραρχημένους στόχους με σκοπό την αντιμετώπιση σύνθετων, χρόνιων και αλληλεξαρτώμενων προβλημάτων, θα πρέπει να περιλαμβάνει τεκμηριωμένες θέσεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα. Αυτά αφορούν τους στόχους, τις προτεραιότητες, τα μέσα και τους πόρους της αναπτυξιακής πολιτικής, τις δράσεις ανάταξης του παραγωγικού συστήματος, τους τρόπους αξιοποίησης των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-20, τους τρόπους ενεργοποίησης του διανοητικού κεφαλαίου εντός και εκτός της χώρας και μετατροπής της γνώσης σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες, τις αλλαγές οι οποίες απαιτούνται στο κράτος και στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, την περιφερειακή, την αναδιανεμητική και την κοινωνική διάσταση της αναπτυξιακής πολιτικής.

Το συνέδριο επιδιώκει να συμβάλει με ανοιχτό διάλογο και τεκμηριωμένες θέσεις στον προσδιορισμό κρίσιμων επιλογών σε όλο το εύρος των παραπάνω θεμάτων. Επιλεγμένος αριθμός εισηγήσεων θα δημοσιευτεί σε ειδικό τεύχος του περιοδικού Αειχώρος και σε συλλογικό τόμο που θα εκδοθεί για το σκοπό αυτό».

Επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου είναι οι εξής: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΥΚΑΛΑΣ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΙΟΣ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς – ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΣ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – ΘΩΜΑΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ, London School of Economics – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΤΕΛΗΣ, Πανεπιστήμιο Αθηνών και University of Bath – ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ΚΕΠΕ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:

Αναπτυξιακή στρατηγική και προτεραιότητες πολιτικής - ανθρώπινο δυναμικό, αγορά εργασίας και κοινωνική πολιτική - παραγωγικό σύστημα, επενδύσεις και εξειδικεύσεις - έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα - η περιφερειακή διάσταση της αναπτυξιακής πολιτικής - δημόσια διοίκηση και πολιτικό σύστημα - δημοσιονομικό πλαίσιο και φορολογική δικαιοσύνη - δημόσιες επενδύσεις και η νέα προγραμματική περίοδος.

Προθεσμίες υποβολής περιλήψεων έως την 31η Ιανουαρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mtsiapa@uth.gr  Επικοινωνία: Μαρία Τσιάπα, τηλ: 24210-74467, email: mtsiapa@uth.gr .  Το κόστος εγγραφής είναι 70 ευρώ και καταβάλλεται με τραπεζική εντολή μετά την έγκριση της εισήγησης        

 

ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποφάσισε αντί της διοργάνωσης του “5ου Διεθνούς Συνεδρίου Υδροβιολογίας – Αλιείας” να προχωρήσει σε συνεργασία με το “Σύλλογο ΠΑΣΤΙ”, σε από κοινού διοργάνωση σειράς συνεδρίων ανά διετία με την ονομασία «Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος – “HydroMedit”».

Το συνέδριο αυτό, αποτελεί τη μετεξέλιξη του προαναφερθέντος και του “6ου Διεθνούς Συνεδρίου Υδατοκαλλιεργειών, Αλιευτικής Τεχνολογίας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης”, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ισχυρότερου και πλέον αναβαθμισμένου Διεθνούς Συνεδρίου.

Το «1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος “HydroMedit 2014”» θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 13-15 Νοεμβρίου 2014 και το «2ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος – “HydroMedit 2016”» θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι, στις 10-12 Νοεμβρίου 2016.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ.: Νεοφύτου Χρήστος Καθηγητής ΠΘ (Πρόεδρος), Βλάχος Νικόλαος Μέλος ΔΣ ΠΑΣΤΙ, Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Επικ. Καθηγητής ΠΘ, Ματζαφλέρη Νίκη Μέλος ΠΑΣΤΙ, Παναγιωτάκη Παναγιώτα Αναπλ. Καθηγήτρια ΠΘ, Σκόρδας Κωνσταντίνος Λέκτορας ΠΘ, Τσουμάνη Μιράντα Γεν. Γραμ. ΔΣ ΠΑΣΤΙ, Χατζηευσταθίου Μιχαήλ Μέλος ΠΑΣΤΙ, και Τζιάντζιου Λαμπρινή ΕΤΕΠ ΠΘ (Γραμματεία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass