Συμπαράσταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2014 20:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:26

Με αφορμή την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση στη Λάρισα, στα διόδια Πυργετού, ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις εκπαιδευτικών, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης:

 •        «Μόλις 71 μέρες πριν την οριστική εκπνοή της “περιόδου χάριτος” των 8 μηνών από την έναρξη διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ότι δήθεν θα απορροφηθούν όλοι σε άλλες θέσεις του ΥΠΑΙΘ, πέφτουν στο κενό.

•        Οι διαδοχικές συναντήσεις της ΟΛΜΕ με τους Υπουργούς κκ. Μητσοτάκη και Αρβανιτόπουλο κατέληξαν όχι μόνο σε αδιέξοδο, αλλά αποτελούν και προάγγελους αυτού που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε εξαρχής. Ότι δηλαδή το πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας είναι απλά προθάλαμος για απολύσεις ακόμη και στον τόσο ευαίσθητο τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης.

•        Οι μάσκες έπεσαν και είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους και όλες ότι το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να αποποιηθεί των συνταγματικών της υποχρεώσεων για την παροχή δωρεάν Παιδείας στους πολίτες της χώρας. Απώτερος στόχος της, δε, είναι να παραδώσει την εκπαίδευση σε ιδιώτες.

•        Οι απολύσεις εκπαιδευτικών, την ώρα που οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αγγίζουν δραματικά επίπεδα, τα μαθήματα μένουν αδίδαχτα και καταργούνται ολόκληρα τμήματα, συνθέτουν το σκηνικό της αποσάθρωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, οδηγώντας χιλιάδες μαθητές σε απόγνωση και πολλούς σε πρόωρη εγκατάλειψη.

•        Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τις διαθεσιμότητες και τις αντιπαιδαγωγικές, οικονομίστικες μεθοδεύσεις των Υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που απομακρύνουν τους μαθητές από το Λύκειο και τους οδηγούν στην φτηνή και υποβαθμισμένη κατάρτιση. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι για εμάς κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και ότι όλοι οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί πρέπει και θα επιστρέψουν στη θέση τους. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και στηρίζουμε των αγώνα τους για μία ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία» καταλήγουν οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη-Δημήτρης Γελαλής (Λάρισας), Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρικάλων), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησίας) και Νίκος Μιχαλάκης (Καρδίτσας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass