Πρόγραμμα για τους αποφοίτους του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2014 14:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:38

Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοινώνεται πως, το πρόγραμμα με τίτλο «Employability of Graduates in Sport» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Δράση Erasmus – Life Long Learning. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες: Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία και Τσεχία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 6 Πανεπιστήμια (University of Gloucestershire, University of Murcia, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Strasburg University, University of  Gottingen, και Palacky University). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ο Δήμος του Cheltenham και ο ιδιωτικός αθλητικός οργανισμός El Pozo από την Ισπανία.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τη θέση των αποφοίτων «αθλητικών επιστημών» στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και να βελτιώσει τα σχετικά προγράμματα σπουδών των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρόγραμμα θα αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα αναπτύξει επίσης μεθοδολογικά εργαλεία και συμπεράσματα για να χρησιμεύσουν ως υπόδειγμα καλών πρακτικών και να χρησιμοποιηθούν από Πανεπιστήμια και εργοδότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Η βελτίωση της θέσης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας είναι κεντρικός στόχος των Πανεπιστημίων και το πρόγραμμα αυτό έχει την προοπτική, αν επιτύχει τους στόχους του, να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης εκτός των αθλητικών επιστημών.

Το πρόγραμμα Erasmus είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με μόνο 1 στις 6 προτάσεις που υποβάλλονται να χρηματοδοτείται. Οι κριτές της πρότασης για χρηματοδότηση του προγράμματος επισήμαναν στα θετικά του σημεία τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων και εργοδοτών, Επίσης, σχολιάστηκε θετικά η συνύπαρξη φορέων από χώρες με πολύ μεγάλη ανεργία (Ισπανία και  Ελλάδα έχουν ανεργία στους νέους που υπερβαίνει το 40%) και από χώρες με μικρή ανεργία στους νέους, όπως η Γερμανία με 8% αντίστοιχο ποσοστό.

Εργοδότες από την περιοχή της Θεσσαλίας  που απασχολούν αποφοίτους Τ.Ε.Φ.Α.Α., και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο δίκτυο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, μπορούν να απευθύνονται στον κ. Μάριο Γούδα, Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (mgoudas@pe.uth.gr).

 Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.egsproject.eu

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass