Εκπαιδευτικοί καταγγέλουν τη χρήση βίας

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2014 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:40

Με αφορμή την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου στα Τέμπη, η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τα γεγονότα, στα διόδια του Πυργετού, με χημικά, βία και τραυματισμούς στην πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στα Τέμπη. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αλληλέγγυοι, με φορείς και κόμματα, προσπάθησαν να διαδηλώσουν κατά της διαθεσιμότητας, τις απολύσεις, και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού

Η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε! Απαγόρευσε τους συναδέλφους της Β. Ελλάδας να φτάσουν στην Λάρισα. Έχοντας δώσει τις εγγυήσεις στους ξένους και ντόπιους καπιταλιστές ότι θα διατηρήσουν τη σταθερότητα και την ομαλότητα (5.000 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργοι, πολιτικές επιστρατεύσεις απεργών, συλλήψεις αγωνιστών, φοροληστεία, διάλυση υγείας - παιδείας, απελευθέρωση των απολύσεων κ.α.), δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν τους νόμους με βία και καταστολή.

Θεωρεί τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη ζωή παράνομη και κάνει επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα  της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης.  Επιβεβαιώνεται η φασιστικοποίηση της πολιτικής, που υπηρετεί η καταρρέουσα συγκυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ).

Από τη δική μας μεριά στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας . Οι αγώνες κλιμακώνονται, τα περιθώρια στενεύουν, οι παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη στις προσεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις θα πρέπει να τους στείλουμε το δικό μας μήνυμα, ούτε βήμα πίσω, διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία στην μάθηση!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass