Διακρατική συνάντηση με Λαρισινή συμμετοχή

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 12:32

ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

 

 

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Λάρισας –SIKXGNL, θα συμμετάσχει στη διακρατική συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Up-skilling Europe» -Αναβάθμιση Δεξιοτήτων στην Ευρώπη, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της Alcalá de Guadaíra (Ισπανία), την Interactive English Language School (Ηνωμένο Βασίλειο), Stowarzyszenie Wiosna (Πολωνία), ο οργανισμός Cantiere Giovani και η Media Partners (Ρουμανία), που θα φιλοξενήσει η πόλη Frattamaggiore στην Ιταλία.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο του 2014, οι έξι εταίροι οργανισμοί εργάζονται για την ανάπτυξη πέντε εργαλειοθηκών - toolkits- για να παρέχουν εκπαίδευση σε ενήλικες, που βρίσκονται στον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού , για τις βασικές και τις εγκάρσιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της δυνατότητας απασχόλησης των. Οι πέντε εργαλειοθήκες , toolkits, περιλαμβάνουν και ένα σύνολο από καινοτόμες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές μεθόδους, εργαλεία και υλικό βασισμένα στις αρχές της ενεργητικής μάθησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης οι εταίροι θα προετοιμάσουν για την επόμενη δραστηριότητα του έργου, τη δεύτερη επικύρωση των εργαλειοθηκών συμπεριλαμβάνοντας πραγματικούς δικαιούχους : ενήλικες που βρίσκονται στον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι δραστηριότητες επικύρωσης θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες σε τρία πιλοτικά προγράμματα στην Κρακοβία( Πολωνία), Frattamaggiore ( Ιταλία), Alcalá de Guadaíra( Ισπανία). Τα αποτελέσματα της επικύρωσης των εργαλειοθηκών με πραγματικούς δικαιούχους θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους εταίρους με σκοπό να διασφαλισθεί ότι οι εργαλειοθήκες καλύπτουν τις ανάγκες της ομάδας- στόχο και εκπληρώνουν τα επιθυμητά μαθησιακά αποτελέσματα. Κατόπιν οι εργαλειοθήκες θα αναπτυχθούν σε έξι Ευρωπαϊκές γλώσσες ( Αγγλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Ισπανικά) στην ιστοσελίδα του προγράμματος για ελεύθερη χρήση και επαναπροσδιορισμό της χρήσης από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος, όπως ΑΕΜ (Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων).

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, θα είναι ένα σκαλοπάτι προς την κατεύθυνση μιας πλήρως χωρίς αποκλεισμούς Ευρωπαϊκής κοινωνίας όπου κάθε ευρωπαίος πολίτης θα έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και απασχόληση. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.upskillingeurope.eu

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass