ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΔΥΟ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Στέγη για δομές στήριξης παιδιού

* Σε πορεία υλοποίησης το Κέντρο Στήριξης και τα γραφεία του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2014 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:18
Της Λένας Κισσάβου
Οι νομικές διαδικασίες, που απαιτούνται για να προχωρήσει στη Λάρισα, η υλοποίηση των σχεδίων δημιουργίας Γραφείου του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και Κέντρου Στήριξης παιδιού και οικογένειας, διευθετούνται αυτό το χρονικό διάστημα, όσον αφορά στις παραχωρήσεις κτισμάτων που θα φιλοξενηθούν.
Ήδη δύο Λαρισαίοι βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης συμβολαίων παραχώρησης ιδιοκτησιών τους, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να αναπτυχθούν και οι δύο προαναφερθείσες δομές του «Χαμόγελου του παιδιού».
Η μια στέγη είναι διώροφο κτίσμα, πολύ κοντά στο κέντρο της Λάρισας και η άλλη διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, μηχανικοί μελετούν τους χώρους για την ανάλογη διαμόρφωσή τους, ώστε να γίνουν λειτουργικοί για τις υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν, ενώ την ίδια χρονική στιγμή, αναζητούνται στην πόλη χορηγοί, που θα ήθελαν να προσφέρουν στο όλο εγχείρημα, με όποιον τρόπο μπορούν, όπως για παράδειγμα να αναλάβουν τους ελαιοχρωματισμούς των αιθουσών των δύο κτισμάτων, ή την προμήθεια μέρους του εξοπλισμού, που θα χρειαστούν κ.α.
Σύμφωνα με τα υπόλοιπα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργούν στη χώρα, από το «Χαμόγελο του παιδιού», όσον αφορά τόσο στην φιλοσοφία τους, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρουν, ο Οργανισμός επισημαίνει τα εξής:
 «Η οικογένεια αποτελεί το πιο σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας. Οποιοδήποτε πρόβλημα επηρεάζει τη λειτουργικότητα και τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους. Κρίσιμες ή τραυματικές καταστάσεις, όπως η ανεργία, το διαζύγιο κ.α, μπορούν να οδηγήσουν στην αποδιοργάνωσή της και στην εμφάνιση σοβαρών δυσκολιών.
Από το 1997 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από τις τράπεζες ειδών που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει τις υποστηρικτικές του υπηρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών, που βρίσκονται σε κρίση λόγω των πρόσκαιρων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν.
Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του συλλόγου στοχεύουν :
-στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών για την επιβίωση οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα,
-στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της οικογένειας
-στην παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την κινητοποίηση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους,
-στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση του κόσμου για την υποστήριξη της οικογένειας σε κρίση».
Ο κ. Γιαννόπουλος, μάλιστα υποστήριξε στην τελευταία επίσκεψή του στη Λάρισα, ότι: «Οι ανάγκες στήριξης σε παιδιά και στις οικογένειές τους, αυξάνονται ραγδαία, μέσα σε αυτές τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην χώρας μας και ο Οργανισμός δέχεται συνεχώς κλήσεις βοήθειας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass