Φεστιβάλ της ΑΡιστερής Ενότητας στο ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Απρ 2014 16:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:40

Φεστιβάλ, με ποικίλες εκδηλώσεις, οργανώνει αύριο Πέμπτη, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, η ΑΡιστερή Ενότητα, και ειδικότερα, στις 6 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση στο αμφιθέατρο, με θέμα ««Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στον βωμό των Μημονίων», με ομιλητές τους κ.κ. Παπασταμόπουλο Δημοσθένη (μέλος Γραμματείας Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ , Καθηγητής ΤΕΙ ) και Παναγιωτίδη Σταύρο (Πρόεδρο Συλλόγου Μετ. Φοιτητών και Υπ. Διδακτόρων Παντείου ).

Στις 9.30 μ.μ. ακολουθεί συναυλία, στον διάδρομο του ΤΕΙ, με τους : Στάθη Δρογωση και  Ηλία Βαμβακούση,  ΕΚΜΕΚ String rolls.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Από τις απολύσεις των καθηγητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέχρι την ψήφιση νόμου για το «νέο λύκειο» ετοιμάζεται μια νέα πραγματικότητα για την παιδεία: από τη μία συναντάμε ένα λύκειο που θα ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς για την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, θα δημιουργεί ένα νέο, ενταντικοποιημένο και εξετασιοκεντρικό σύστημα εκπαίδευσης για τους μαθητές (40 πανελλαδικά μαθήματα σε 3 χρόνια) και την ίδια στιγμή θα προετοιμάζει μελλοντικούς εργαζόμενους ευέλικτους και εκμεταλλεύσιμους από την εργοδοσία. Από την άλλη, η διαρκής υποβάθμιση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, όπως συντελείται τα τελευταία 3 χρόνια μέσα από το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου (υποχρηματοδότηση ιδρυμάτων, κούρεμα στα αποθεματικά των πανεπιστημίων, λειτουργία συμβουλίων διοίκησης) συνεχίστηκε με το σχέδιο «Αθηνά» που αναδιαμόρφωσε τον ακαδημαϊκό χάρτη με την κατάργηση και τη συγχώνευση σχολών και ιδρυμάτων και την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι απολύσεις 1700 διοικητικών υπαλλήλων από πανεπιστημιακά ιδρύματα το Σεπτέμβρη με το μέτρο της διαθεσιμότητας ήταν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια κατεδάφισης του δημόσιου-δωρεάν πανεπιστημίου φέρνοντας τα ιδρύματα σε μια κατάσταση να αδυνατούν να λειτουργήσουν. Απάντηση στις απολύσεις αυτές ήταν ο μεγαλειώδης αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ-ΕΜΠ που επί 3 μήνες αντιστάθηκαν δίνοντας ένα παράδειγμα αγώνα και κατάφεραν να επιβραδύνουν την εφαρμογή του νέου νόμου. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass