ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ, ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥΣ

Δεν μπήκαν στις τάξεις, γιατί θέλουν σχολείο

* Για εμπαιγμό τους, κατηγορούν οι γονείς τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 19 Νοε 2013 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:57
Για εμπαιγμό, στο χρόνιο πρόβλημα στέγης, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των λυκειακών τάξεων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, κατηγορούν οι γονείς των μαθητών αυτού, τόσο τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Λάρισας όσο και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας, καθότι όπως δηλώνουν δεν δίνουν λύση, για 200 παιδιά που κάνουν μάθημα ακόμη και σε αποθήκη.
Χθες μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας και των Λυκειακών τάξεών του, έμειναν με τους μαθητές επί δύο ώρες έξω στο προαύλιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση των αρμοδίων να εισηγηθούν την αναγκαιότητα εύρεσης στέγης για τις Λυκειακές Τάξεις.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε στις 7/11/2013 σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2013-2014, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας με Λυκειακές Τάξεις απευθύνθηκε στους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, σχετικά με την εύρεση χώρου στέγασης των Λυκειακών Τάξεων και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας απ' την ίδρυσή τους, το 2010.
Το αποτέλεσμα αυτών των επαφών ήταν να βιώσουμε για πολλοστή φορά τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, καθώς το τοπίο εντέχνως παραμένει θολό σχετικά με τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα και εδώ και τρία χρόνια, ενώ αναγνωρίζουν το πρόβλημα, κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για εξεύρεση λύσης.
Θεωρούμε ότι πληρούμε όλα τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών (σήμερα έχουμε στις Λυκειακές Τάξεις 9 τμήματα και 200 μαθητές).
Είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί λύση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συνοικία έχει αυξητικές τάσεις και συνεπώς το πρόβλημα θα είναι εντονότερο την επόμενη χρονιά.
Δεν είναι οι γονείς αυτοί που θα δώσουν λύση, βρίσκοντας κτίριο, όπως μας ζητείται. Τη λύση είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν οι αρμόδιοι φορείς, που όλα αυτά τα χρόνια κωφεύουν.
Για τον λόγο αυτό συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, γονείς και μαθητές, για να διαμαρτυρηθούμε για την άρνηση των αρμοδίων να εισηγηθούν την αναγκαιότητα εύρεσης στέγης για τις Λυκειακές Τάξεις και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε».
Να σημειωθεί ότι το κτίριο του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάρλας και Σικελιανού και μοιράζεται την ίδια αυλή με το διδακτήριο, που στεγάζει το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Φέτος το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας, έχει δανείσει πέντε αίθουσες του διδακτηρίου του προκειμένου να φιλοξενηθούν λυκειακές τάξεις του 7ου Γυμνασίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass