Τον υπουργό Παιδείας καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2013 0:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:09
Τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα του νομού Λάρισας, με αφορμή όπως αναφέρουν «τις ψευδείς δηλώσεις του, για την τοποθέτησή τους στην εκπαίδευση».

Αναλυτικότερα υποστηρίζουν στην καταγγελία τους: « Καταγγέλλουμε  δημόσια τον Υπουργό Παιδείας  , Κ. Αρβανιτόπουλο για τις ψευδείς δηλώσεις του σχετικά με την εργασιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών  σε διαθεσιμότητα.

Η αλήθεια είναι ότι 1992 εκπαιδευτικοί Τεχνικών ειδικοτήτων ,τους οποίους ο ίδιος έθεσε σε διαθεσιμότητα με τον πιο αυταρχικό τρόπο, από    τις 22/7/13 βρίσκονται  στο δρόμο.

Η  δήλωση του Υπουργού ότι 1300 εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στα ΙΕΚ  είναι ψευδής .Το μόνο που αληθεύει είναι ότι κάθε φορά που κορυφώνονται οι αγώνες μας , το Υπουργείο δημοσιεύει ένα «non paper»  το οποίο υπόσχεται θέση εργασίας σε 1300 εκπαιδευτικούς.

Όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις του ο Υπουργός αλλά παράλληλα  δεν διστάζει να λέει δημοσίως ψέματα διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη κατά πως τον βολεύει.

Πέρα από την αδικία  που βιώνουμε  εμείς ως εργαζόμενοι, με τις αυταρχικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που ξοφλάνε υποσχέσεις στην Τρόικα υπάρχουν και άλλες συνέπειες που πολύ προσεκτικά αποσιωπώνται.

20.000  μαθητές σε όλη τη χώρα, θύματα της  εκπαιδευτικής  πολιτικής , χάνουν τους δασκάλους τους , χάνουν αμέτρητες διδακτικές ώρες  και κυρίως χάνουν το δικαίωμα της επιλογής στη μόρφωση σε μια δημοκρατική χώρα. Αυτές είναι πιθανών οι «παράπλευρες» απώλειες  τις οποίες θυσιάζει αβασάνιστα ο Κ. Αρβανιτόπουλος για να κάνει το καθήκον του απέναντι στην Τρόικα. Απώλειες που βυθίζονται στη σιωπή  και επιμελώς  κουκουλώνονται  μέσα από την κατευθυνόμενη ακριβοπληρωμένη ενημέρωση.

Καταγγέλλουμε  τον Υπουργό Παιδείας γιατί «επιλέγει να διεκδικήσει»  μόνο το δίκιο των φοιτητών που χάνουν το εξάμηνο και όχι και το δίκιο των μαθητών της Γ Λυκείου των ΕΠΑΛ που εξαιτίας του χάνουν τα μαθήματα  στα οποία θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις .Έχει  τεράστια προσωπική ευθύνη  απέναντι στους μαθητές  και οφείλει να δώσει απάντηση στα παιδιά και τους γονείς τους .Οφείλει να δώσει λύση.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας για κατάχρηση εξουσίας  και στέρηση της επιλογής των μαθητών της Β Λυκείου να φοιτήσουν στον Τομέα Υγείας –Πρόνοιας .

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας για την αυταρχική στέρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα της χώρας .

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας γιατί αρνείται το διάλογο και αποφασίζει  κεκλεισμένων των θυρών , προστατευόμενος από τα ΜΑΤ.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας για τον εμπαιγμό, την απαξιωτική  και  αντιδημοκρατική του συμπεριφορά  απέναντι στους  εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από τα ΜΜΕ,  φιμώνει  το  λόγο μας, αποσιωπά τον αγώνα μας και θάβει τα δικαιώματα των μαθητών.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε το δίκιο μας , είμαστε ανυποχώρητοι.

Παλεύουμε για το αυτονόητο:  Δικαίωμα στη μάθηση. Δικαίωμα στην επιλογή. Δικαίωμα στην εργασία. Δεν θυσιάζουμε τους μαθητές  μας  και το μέλλον  μας στον σύγχρονο Μινώταυρο. Ο αγώνας συνεχίζεται».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass