ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Μουσικά Σχολεία χωρίς καθηγητές μουσικής!

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20
Μουσική... διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες στη Λάρισα, γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα Μουσικά Σχολεία της Θεσσαλίας.
Με τους μαθητές να σημειώνουν πως «τα Μουσικά Σχολεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι πολιτισμός» οι γονείς, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της Ένωσης τους, για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες απαίτησαν την άμεση κάλυψη των κενών καθηγητών μουσικών οργάνων, καθώς χάθηκαν ήδη χιλιάδες διδακτικές ώρες ενώ συμπληρώνεται το πρώτο τρίμηνο από την έναρξη του σχολικού έτους.
Με τους μαθητές να δίνουν ρυθμό, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας επιδίδοντας το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στον προϊστάμενο Επιστημονικής - Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Θωμ. Μπεχλιβάνη ενώ στην Περιφέρεια, τους διαδηλωτές υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου.
Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Κων. Παπαδούλη να σημειώνει πως τα κυρίαρχα αιτήματα αφορούν στην κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών, στην επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς αλλά και στο θέμα της σίτισης, με τους μαθητές να προσθέτουν το θέμα της πιστοποίησης των σπουδών τους.
Διευκρινίζεται πως το Μουσικό Σχολείο Λάρισας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στο σκέλος της μεταφοράς ούτε και της σίτισης, με αφορμή και τις σχετικές συμβάσεις που ισχύουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχολεία της Θεσσαλίας όπου δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς (με αφορμή την επίμαχη ΚΥΑ) ή της σίτισης που έχει διακοπεί στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
Τόσο ο κ. Αγοραστός, όσο και η κ. Καραλαριώτου δεσμεύτηκαν εκ νέου για τη στήριξη των αιτημάτων των γονέων ενώ στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχε και η Ενωση Γονέων Μαθητών Λάρισας.
ΠΑΡΑΛΟΓΟ
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγιναν προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Μουσικά Σχολεία, όπως και σε αυτό της Λάρισας, αλλά δεν έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών.
Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου» σημειώνοντας πως «ενώ ο αριθμός των μαθητών των σχολείων σταδιακά αυξάνει, ο συνολικός αριθμός των καθηγητών μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας, αντίθετα, μειώνεται ραγδαία. Ο αριθμός των μόνιμων καθηγητών τα τελευταία 4 χρόνια παραμένει καθηλωμένος, λόγω της αναστολής, πρακτικά, των διορισμών.
Ακόμα χειρότερα, ο αριθμός των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών τα τελευταία 4 χρόνια έχει μειωθεί δραματικά, με αποκορύφωμα το φετινό σχολικό έτος, κατά το οποίο, έχοντας διανύσει ήδη 2 μήνες διδασκαλίας, παραμένει μηδενικός! Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια 17.000 διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από την έναρξη του σχολικού έτους.
Αξίζει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τα προηγούμενα σχολικά έτη οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών και ωρομίσθιων γίνονταν λίγο πριν ή και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δυνατότητα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας.
Ο κ. Υπουργός επέδειξε πρόσφατα γρήγορα αντανακλαστικά για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων και η απορία είναι, γιατί δεν επιδεικνύει τη ίδια ευαισθησία και για την κάλυψη των χιλιάδων χαμένων ωρών μουσικών μαθημάτων;» καταλήγει η Ενωση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass