ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ GRUNDTVIG

Θεσσαλική αποστολή στην Ισπανία

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2013 20:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:25

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ισπανία η πρώτη συνάντηση των  εταίρων από τις τρεις χώρες( Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία) που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig με τίτλο «Προώθηση της χρήσης υπολογιστών και πολυμέσων στην εκπαίδευση» το οποίο  έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Μερικοί από τους στόχους  του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των ΤΠΕ  και των πολυμέσων στη διδακτική διαδικασία, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ηλεκτρονικού περιοδικού. Ο φορέας, που εγκρίθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα,  είναι η  μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πολίτες εν Γνώσει», με έδρα το Βόλο,  που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και υλοποιεί  εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σε πολλές πόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας. Την υλοποίηση του προγράμματος  ανέλαβε ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, εκπρόσωποι του φορέα «Πολίτες εν Γνώσει» με υπεύθυνη την αντιπρόεδρο Τσιφωντίδου Βασιλική-Μιμή. Tην επιστημονική ευθύνη έχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Καρδίτσας.  

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια του Τολέδου, όπου δραστηριοποιείται η ομάδα εργασίας των Ισπανών που είναι και οι συντονιστές της σύμπραξης. Αφού παρουσιάστηκαν τα προφίλ των τριών εταίρων, συμφωνήθηκαν τόσο οι δράσεις που θα κάνει ο κάθε φορέας ξεχωριστά στην χώρα του όσο και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από κοινού.

Μεγάλη εντύπωση προξένησε τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική αντιπροσωπεία το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι επιμορφωτικές δράσεις των Ισπανών εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης περιφέρειας (Castilla la Mancha) πραγματοποιούνται πλέον από απόσταση. Ο εκπαιδευτής βρίσκεται   μέσα σε ένα  άρτια εξοπλισμένο  στούντιο και οι επιμορφούμενοι παρακολουθούν και παρεμβαίνουν, ευρισκόμενοι στο σπίτι τους μπροστά στον υπολογιστή τους.

Η ελληνική αποστολή στην συγκεκριμένη συνάντηση αποτελούνταν από τους σχολικούς συμβούλους  Ηρακλή Τσιάμαλο,  σύμβουλο φιλολόγων και επιστημονικά υπεύθυνο του σχεδίου όσον αφορά στο  ελληνικό της τμήμα, το σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Μέλλο, τη σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Πασχαλίνα Κόζυβα,  τη σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Μαριάνθη Μπατσίλα και  τον  τεχνικό υπεύθυνο του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Λάρισας Ηλία Λιάκο. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, η δεύτερη συνάντηση  της τριμερούς σύμπραξης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία τον ερχόμενο Απρίλιο . Το όλο έργο, που συνολικά θα κρατήσει δυο χρόνια, θα είναι μια ευκαιρία να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα διαθέσιμα εργαλεία των ΤΠΕ και των πολυμέσων, να ενταχθούν στην καθημερινή πρακτική όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση και να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνικές, εκπαιδευτικοί και φορείς που δραστηριοποιούνται σε τρεις διαφορετικές μεσογειακές χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass