ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2013 21:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:27

 

Το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων οργάνωσε μονοήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς διάρκειας 9 ωρών με θέμα «Το Δάσος στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία».

Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδίωκε τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για τα δασικά οικοσυστήματα, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών μεθοδολογικών διδακτικών πρακτικών σύμφωνα με το πνεύμα της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν το πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Αγιά (κτήριο Γυμνασίου Αγιάς), καθώς και σε δασικό πεδίο του Δήμου Αγιάς.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και  19 εκπαιδευτικοί της Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που ευαισθητοποιούνται στην κατεύθυνση υποστήριξης σχετικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στο περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνονταν θέματα, μεταξύ άλλων: Πολυλειτουργική δασοπονία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, το πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία, σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε. για το δάσος κ.ά.

 Η ανάπτυξη του επιμορφωτικού προγράμματος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγιάς και υποστηρίχθηκε από διάφορους τοπικούς εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τα Δασαρχεία Αγιάς και Ελασσόνας.  

Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγιάς Ριζούλης Στέφανος, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριότητων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Χατζημίχου - Καλούση Κων/να, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα Οικονομάκη Ηρώ καθώς και η Δασάρχης Ελασσόνας Φτίκα Ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass