Η ΚΝΕ για τα ΕΠΑΛ της Λάρισας

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2013 23:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:30

 

 

Με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «οι μαθητές δεν έχουν καμιά ευθύνη για την υποβάθμιση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης που το σύστημα της εκμετάλλευσης, η εξουσία τους και οι πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει.

Στα ΕΠΑΛ της Λάρισας κυριαρχούν ελλείψεις και προβλήματα: Το 4ο ΕΠΑΛ αντιμετωπίζει κτιριακό ζήτημα. Στο 1ο  ΕΠΑΛ οι μαθητές πληρώνουν το βιβλίο της λογιστικής. Στο 7ο ΕΠΑΛ καταργούνται ειδικότητες.  Δεν φτάνει που η τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση παρέχει γνώσεις και δεξιότητες «μιας χρήσης» ανάλογα με τις ανάγκες των εκμεταλλευτών. Δεν φτάνει που μέσα από αυτήν προσφέρουν τζάμπα εργατικά χέρια στα αφεντικά, που οι μαθητές πληρώνουν μια σειρά υλικά. Πρέπει να χρυσοπληρώσετε για τις μεταφορές σας, το φαγητό στο σχολείο και τόσα άλλα. Αυτά μπορούν να λυθούν τώρα, άμεσα με οργανωμένη πάλη αποφασιστικά, τίποτα δεν θα σας χαριστεί, τα πάντα καταχτιούνται. Χρειάζεται κοινός αγώνας! Οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους καθηγητές και γονείς που πλήττονται από όλη αυτή την πολιτική που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία.

Ως εδώ! Τώρα, είναι η ώρα να δοθεί μαζική, μαχητική απάντηση για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Σαν μια γροθιά, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, τους νέους εργαζομένους που περιπλανώνται από την ανεργία στα πεντάμηνα προγράμματα κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς, με τους πρακτικάριους που δουλεύουν «τζάμπα», χωρίς ασφάλιση, με τους μαθητές που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες σε 30άρια τμήματα σχολείων που κοστίζουν ακριβά για τη λαϊκή οικογένεια. Οργάνωση του αγώνα παντού για να έρθουν τα πάνω-κάτω, σε κάθε τάξη, σε κάθε σχολείο όπου υπάρχει πρόβλημα. Να στηθούν αγωνιστικές επιτροπές στα σχολεία, που να επιδιώκουν συζήτηση και δράσεις για ότι αφορά τους μαθητές. Τα 5/μελή και τα 15/μελή να πάρουν την ευθύνη τους. Η ΚΝΕ είναι στο πλευρό σας, σας καλεί να παλέψετε για τη ζωή και τη μόρφωση που σας αξίζει, μην  ανέχεστε την πολιτική που υπερασπίζεται αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, να έχετε απαιτήσεις και όνειρα. Η δική μας γενιά θα χτίσει αύριο την κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Δεν πρέπει να σταματήσουμε να απαιτούμε:

Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα, να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Να λυθεί άμεσα το κτιριακό πρόβλημα στο 4ο ΕΠΑΛ. Να μην πληρώσουν οι μαθητές βιβλία και υλικά για τα εργαστήρια. Να χρηματοδοτήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια τις μεταφορές μας και το φαγητό μας στο σχολείο, μειώνοντας τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα που μας «λιώνουν» καθημερινά. Να τελειώσουν όλα τα παιδιά κανονικά τη σχολική χρονιά και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία. Είναι αναγκαία σήμερα η δημόσια και δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Κάθε νέος να έχει τη δυνατότητα να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία στον κλάδο ειδίκευσης, να συνεχίζεται η παροχή γενικής μόρφωσης. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους» καταλήγει η ΚΝΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass