ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η ανασφάλεια διώχνει τους νέους στο εξωτερικό»

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2013 0:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:51
 
Παιδιά μελών του, που το προηγούμενο σχολικό έτος πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βράβευσε χθες το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Η καθιερωμένη εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Παπαποστόλου να καλωσορίζει τους νέους φοιτητές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα, δυστυχώς, έχουμε οδηγηθεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης αλλά και σε μια βαθιά κρίση θεσμών και αξιών.
Ζούμε σε μια Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της. Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν μαζικά τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Η κρίση, η ανεργία, ο φόβος για μια ζωή δίχως μέλλον, διώχνει από τη χώρα τα παιδιά της.
Η δική σας η γενιά είναι εκείνη που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγάλες αλλά και αμφίσημες προκλήσεις της πραγματικότητας. Από τη μια είστε η γενιά που έχει τη μέγιστη δυνατότητα να κατανοήσει την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος και να αξιοποιήσει τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και από την άλλη οι οικονομικές συνθήκες, τα λάθη της πολιτείας, τα λάθη της δικής μας γενιάς αν θέλετε, σας δημιουργούν αβεβαιότητα και προβληματισμό για το μέλλον.
Η κρισιμότητα της παιδείας σε καιρούς κρίσης, είναι αυτονόητη. Σήμερα που η νέα γενιά ψάχνει διεξόδους προς το εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση, η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει δράση ώστε να κρατήσει τη νέα γενιά στην Ελλάδα. Χωρίς νέους, δεν υπάρχει μέλλον και οι νέοι δεν θα μείνουν σε μια χώρα αν δεν τους δοθούν τα ανάλογα κίνητρα και οι προοπτικές.
Η πορεία της προόδου της κοινωνίας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση. Η επένδυση στην εκπαίδευση και στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν επένδυση για το μέλλον». Για να καταλήξει ο κ. Παπαποστόλου τονίζοντας ότι «η κοινωνία προσβλέπει στη δική σας φρεσκάδα και στη δική σας δύναμη, ελπίζει στη δική σας νεανική ορμή. Είστε η γενιά που καλείται να αλλάξει το μέλλον και να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της .
 Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, ακόμη και αν διανύουμε ίσως τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, μια κρίση οικονομική, κοινωνική, μια κρίση αρχών και αξιών, οι δικές σας επιτυχίες έρχονται να φωτίσουν τις προοπτικές και να δείξουν τις δυνατότητες και τις διεξόδους».
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αναλυτικότερα οι νέοι φοιτητές που τιμήθηκαν χθες, λαμβάνοντας έπαινο και ένα συμβολικό δώρο, από μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και επίσημους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, η αντιδήμαρχος Μαρία Κοττάκου και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Ξυνοπούλου, είναι τα εξής: Αγγέλης Αντώνιος, Αγιάννης Ευάγγελος, Αναστασίου Νικόλαος, Αντωνιάδη Βάια, Αντωνόπουλος Ευάγγελος, Αστερινού Ελένη, Βαρδακάρη Νικολέτα, Βλάνδου Αικατερίνη, Βλάνδου Δήμητρα, Βλαχοστέργιου Χαρίκλεια, Γεωργίου Βασίλειος, Γεωργούλη Ειρήνη, Γκόγκας Αθανάσιος, Γκόγκου Ειρήνη, Γκουγκούδης Αναστάσιος, Γκούμας Ιωάννης, Γκουνέλα Δανάη, Γκουτσιδης Δημήτριος, Δαούλα Χρυσούλα, Δεσιμόνας Ανδρέας, Δουδακμάνης Χρήστος, Ζιώγα Νικολέτα, Θανοπούλου Λουΐζα, Θεοδωρόπουλος Ελευθέριος, Θεοχάρη Ευαγγελία, Κακάτσιου Ευαγγελία, Καραγιάννης Χαράλαμπος, Καραμάργιου Αντωνία, Καρυώτης Χρύσανθος, Κίτσιου Ελένη, Κλεισιάρη Βασιλική, Κολοκοτρώνης Παναγιώτης, Κούτσικος Λεωνίδας, Λαζάρου Ιωάννης, Λιάκας Ευριπίδης, Λίταινας Γεώργιος, Μάρκου Αγγελική, Μπαμπαλιούτα Μαρία-Διονυσία, Μπαμπλέκος Γρηγόριος, Μπάνου Λαμπρινή, Μπλάνας Βασίλειος, Μπλιάμπλιας Γεώργιος, Μπογογιαννίδου Χαρά, Μυλωνάς Θεόδωρος, Νέλλα Άννα – Μαρία, Νέλλα Φεβρωνία, Ντάκου Μαρία, Παναγή Σοφία, Πανάγος Αθανάσιος, Παπαβασιλείου Χριστόφορος, Παπαδημητρίου Νικόλαος, Παπανώτας Γεώργιος, Πατσιαούρα Τάνια, Πολύζος Απόστολος. Σαπουνάς Γεώργιος, Σαρχώση Θεοδώρα, Σερίφης Σταμάτης, Σκούρας Ανδρέας, Σούκια Ζωή, Σταθοπούλου Αικατερίνη, Στατήρη Παρασκευή, Στογιάννης Γεώργιος, Τάκας Στέφανος, Τάση Γεωργία, Τζηκούλης Γεώργιος, Τζηκουύης Κων/νος, Τζιόλης Φίλιππος, Τριανταφύλλου Γεώργιος, Τσαγγαλία Δήμητρα, Τσιαρδάκα Αικατερίνη, Τσίρκας Νικόλαος, Τσολάκη Χρυσάνθη, Χαλκιά - Πέτσα Κων/να - Οσία Μαρία, Χαντζάκος Θωμάς και Χατζής Ιωάννης.
Να σημειωθεί πως την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ευτυχίας Κασιάρη, με χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass