ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

* Καθηγητές προσφέρουν δωρεάν μαθήματα

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:46
Της Λένας Κισσάβου
Εκατόν δύο μαθητές και δεκαέξι εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν φέτος στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, που οργάνωσε η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, προκειμένου να βοηθούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη διδακτικής στήριξης στα σχολικά μαθήματα και οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.
Για δεύτερη χρονιά, η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής στήριξης σε μαθητές, σε διάφορα μαθήματα του σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από εθελοντές καθηγητές, που έκριναν ανάγκη να βοηθήσουν τη νεολαία, αποδείχθηκε μια πολύτιμη δομή που πρέπει να συνεχιστεί.
Ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν φέτος διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που μαρτυρά μια αυξανόμενη ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία, να καλύψει αυτό που στερεί η οικονομική κρίση και δεν είναι άλλο από το δικαίωμα των παιδιών στη βοήθεια.
Παιδιά που χρειάζονται στήριξη στα μαθήματα του σχολείου τους, για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στις απαιτήσεις της διδακτικής ύλης, αγκαλιάστηκαν από τον εκπαιδευτικό κόσμο της πόλης μας και βρήκαν αξιόλογους συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους και δασκάλους που αποσκοπούσαν και μόνο στην προσφορά της γνώσης.
Το σκεπτικό αυτής της δράσης των εκπαιδευτικών, παρουσιάζεται στα λόγια του προέδρου της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, κ. Μιχάλη Τζιατζιά, ο οποίος για το «κοινωνικό φροντιστήριο» της ΕΛΜΕ μας είπε: «Βασική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η παροχή ποιοτικής δωρεάν Παιδείας στα Ελληνόπουλα.
Πέραν της βασικής μάθησης οφείλει αφενός να ενισχύσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και αφετέρου να βοηθήσει τους καλούς μαθητές να γίνουν άριστοι.
Το κενό που προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, με τη διακοπή των τμημάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, προσπάθησε να καλύψει η ΕΛΜΕ Λάρισας. Στο κάλεσμά μας, για δωρεάν φροντιστήρια, ανταποκρίθηκαν αρκετοί καθηγητές, των ειδικοτήτων που απαιτούνταν.
Δεν πρέπει να λησμονήσουμε όμως πως εκτός των συναδέλφων που προσέφεραν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΕΛΜΕ , είναι και κάποιοι άλλοι αφανείς ήρωες. Πρόκειται για τους καθηγητές που παραμένουν στο σχολείο και μετά το τέλος των μαθημάτων τους κάνουν επίσης δωρεάν μαθήματα στους μαθητές τους.
Σε εποχές που οι αξίες και τα νοήματα χάνονται, όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσφορά αυτών των εκπαιδευτικών στη στήριξη και αρτιότερη εκπαίδευση των μαθητών μας.
Αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο, στερώντας τον πολλές φορές από τις οικογένειές τους.
Δεν διδάσκουν μόνο την αλληλεγγύη, αλλά τη μετουσιώνουν και σε πράξη.
Ελπίζουμε τη νέα σχολική χρονιά να μη χρειαστεί εκ νέου η ΕΛΜΕ να υποκαταστήσει την Πολιτεία, η οποία οφείλει να πράξει το αυτονόητο: να έχει φροντίσει ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου να έχουν ξεκινήσει ήδη η Π.Δ.Σ. και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία».
Ο εκπαιδευτικός κ. Αδάμος Μπουλιώτας, εξ αυτών που εθελοντικά εργάστηκε με τους μαθητές στον Κοινωνικό Φροντιστήριο, διαπιστώνει ότι υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθεί, απ΄ την άποψη ότι πολλά παιδιά σήμερα δεν έχουν άλλη εναλλακτική στήριξης, λόγω των οικονομικών δυσκολιών της οικογένειάς τους.
Θεωρεί ότι το έργο αυτό είναι σημαντικό και τονίζει ότι του χρόνου αν η πολιτεία «κωφεύσει» σε αυτές τις ανάγκες των παιδιών, τότε και πάλι η ΕΛΜΕ θα πρέπει να δώσει το «παρών». Εκτιμά δε ότι για τη νέα σχολική χρονιά, η προετοιμασία για την έναρξή τους θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Αύγουστο.
Να σημειωθεί ότι τα φροντιστηριακά μαθήματα φιλοξενούνταν σε αίθουσες του 5ου Γυμνασίου Λάρισας (απογευματινές ώρες) και τα παρακολούθησαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου.
Τα μαθήματα που διδάχθηκαν αναλυτικά, ήταν τα εξής:
- Γ΄ Γυμνασίου: Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά και Αρχαία.
- Α΄ Λυκείου: Αρχαία, Φυσική, Μαθηματικά και Έκθεση.
- Β΄Λυκείου: Λατινικά, Αρχαία, Μαθηματικά, Έκθεση, Γεωμετρία, Φυσική, γενικής παιδείας και Φυσική κατεύθυνσης.
- Γ΄ Λυκείου: Έκθεση, Λογοτεχνία, Αρχαία, Βιολογία και Λατινικά.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass