Νέα προγράμματα δια βίου μάθησης στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2015 14:03

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Ενταγμένο στη δεύτερη φάση υλοποίησης του Έργου, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Τυρνάβου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο 2014. Η ανταπόκριση των δημοτών υπήρξε θερμή και πληθώρα τμημάτων ολοκληρώθηκαν μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 στις Δημοτικές Κοινότητες Τυρνάβου και Αμπελώνα.Εξακόσιοι τουλάχιστον πολίτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε κάποιο από τα προγράμματα του Κέντρου, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν εκείνα που αφορούν στις θεματικές ενότητες των Νέων Τεχνολογιών και της Γλώσσας και Επικοινωνίας (Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας).

Σύμφωνα με στοιχεία στην «Ε» από τα στελέχη του Τυρνάβου, τα οποία προσφέρουν τα μέγιστα στη σωστή υλοποίηση του προγράμματος, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ. Δ. Β. Μ.) είναι η βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων που από το 2010 λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο Δήμου. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι. ΝΕ. ΔΙ. ΒΙ. Μ.), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει αναλάβει τον συντονισμό, την παρακολούθηση και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» στους Άξονες Προτεραιότητας (Α. Π.) 7 και 8. Το Έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Σήμερα, Κ. Δ. Β. Μ. λειτουργούν σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΎ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

Στο πλαίσιο ισότητας ευκαιριών όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, το Κ.Δ.Β.Μ. υλοποίησε σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τυρνάβου τμήματα αλφαβητισμού και ξένων γλωσσών απευθυνόμενα σε πληθυσμό Ρομά, με μεγάλη συμμετοχή.

Στο διάστημα αυτό δεκάδες εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων συνεργάστηκαν με το Κ.Δ.Β.Μ. και έδωσαν την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις, να επικαιροποιήσουν τις υπάρχουσες, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Η ευρεία ηλικιακή γκάμα των συμμετεχόντων είναι η καλύτερη απόδειξη πως η μάθηση δεν έχει ηλικία.

Στην αξιόλογη προσπάθεια του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Τυρνάβου αρωγός στάθηκε η εκάστοτε δημοτική αρχή συμβάλλοντας, ανάμεσα στα άλλα, στην εξασφάλιση χώρων εκπαίδευσης. Τα τμήματα λειτουργούν σε αίθουσες του «Εμμανουήλειου»Πνευματικού Κέντρου, σε εργαστήρια του ΕΠΑ.Λ. Τυρνάβου και σε σχολικές αίθουσες του Αμπελώνα. Υπεύθυνος από πλευράς Δήμου για το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης είναι ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χρήστος Τσιόπας.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου υποβάλλονται ήδη και μέχρι την 1η Οκτωβρίου, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, στο ισόγειο του Δημαρχείου Τυρνάβου στο Δημοτολόγιο, από Τρίτη έως και Πέμπτη, 10.30 – 13.30

Για τους δημότες Αμπελώνα οι αιτήσεις υποβάλλονται σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου και ώρες 11.00 - 14.00 στο παλιό πέτρινο Δημαρχείο Αμπελώνα.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη του Κ.Δ. Β. Μ. κ. Σοφία Παπαδημητρίου, υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης ποιότητας και κ. Ευάγγελο Λ. Ντάβα, υπεύθυνο Οργάνωσης,στο τηλέφωνο 24923 - 50161.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass