ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ 30 ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Κοινή προσπάθεια στον Τύρναβο για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου

* Στο πλευρό των σχολικών μονάδων η δημοτική αρχή

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2015 0:45

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον του για την Παιδεία στον Δήμο Τυρνάβου, αλλά και ευρύτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου και των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η αλληλεγγύη, η ενίσχυση πρωτοβουλιών, οι συνεργασίες και οι εθελοντικές δράσεις γονέων και μαθητών ήταν αυτά που συνέβαλαν στη σωστή λειτουργία των σχολείων στη χρονιά που πέρασε.

Πρόκειται για μια συνάντηση που γίνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και η οποία δεν έχει εθιμοτυπικό αλλά θεσμικό χαρακτήρα καθώς αναζητείται η ουσιαστική ανάδειξη των προβλημάτων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν πάνω από τριάντα διευθυντές και όλοι τους μίλησαν για τη χρονιά που πέρασε αναγνωρίζοντας στη συντριπτική τους πλειοψηφία την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τη δημοτική αρχή αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής στη διαχείριση των προβλημάτων καθώς και στη στήριξη των δράσεων των σχολείων.

Στη συνέχεια οι διευθυντές αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.

Η δημοτική αρχή ζήτησε από τους διευθυντές να προσδιορίσουν γρήγορα τις βασικές ανάγκες των σχολείων τους αλλά και τους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς με σκοπό να ικανοποιηθούν όσο νωρίτερα και καλύτερα είναι δυνατόν να γίνει.

Από τη δημοτική αρχή τονίσθηκε επίσης πως η αρχή της αλληλεγγύης, οι προτεραιότητες και οι βασικές ανάγκες των σχολείων θα καθορίζουν τον χρόνο και το ύψος των παρεμβάσεων που θα γίνουν στη φετινή σχολική χρονιά. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως τα κτίρια, τις αυλές αλλά και τον εξοπλισμό των σχολείων.

Φαίνεται πως «η χημεία έχει δέσει» έτσι από τη μια το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και από την άλλη η συνεργατικότητα των διευθυντών, έφεραν τα πράγματα σε σωστό δρόμο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας και Κωνσταντίνος Κουλιός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass