ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανέκριναν τη συγγραφέα Γιώτα Φώτου

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 5ου Γυμνασίου φιλοξένησε τη βραβευμένη συγγραφέα, συμπολίτισσά μας κ. Γιώτα Φώτου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ2, Γ5, Α5 και ομάδα μαθητών του Γ3 . Τα παιδιά σε ομάδες διάβασαν τέσσερα από τα 18 βιβλία της: Τον «Αόρατο Πολ», ένα μυθιστόρημα για τη διαφορετικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις, «Μια καρφίτσα και δυο αυτοκίνητα», αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, τον «Κώδικα 99» μυθιστόρημα και τέλος «Τα βιολιά της χαράδρας», μυθιστόρημα.
Η κ.Φώτου εξήγησε στα παιδιά πώς συλλαμβάνεται μια ιδέα και πώς αυτή παίρνει σάρκα και οστά, καταλήγοντας σε ένα λογοτεχνικό έργο. Μάλιστα, τα παρακίνησε να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο και ίσως κάποια από αυτά να εξελιχθούν στους επόμενους νέους λογοτέχνες.
Στον ζωντανό διάλογο που αναπτύχθηκε, οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα τη συγγραφέα και το έργο της, διατυπώνοντας ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του έργου ενός συγγραφέα. Η συγγραφέας μίλησε για την αγάπη της για το διάβασμα ήδη από τα παιδικά της χρόνια, τη φιλαναγνωσία που της καλλιεργούσαν οι γονείς της και την ικανότητά της να εμπνέεται συνήθως από καθημερινές ιστορίες και να της μετουσιώνει σε λογοτεχνικά έργα.
Οι υπεύθυνοι της σχολικής βιβλιοθήκης του σχολείου, κ.κ. Ζεληλίδου Ευθ. και Τσιουραντάνης Βασ. που επιμελήθηκαν την εκδήλωση, η διευθύντρια του σχολείου κ. Δεληζώνα Ζωή, καθώς και οι καθηγητές, ευχαρίστησαν θερμά την κ. Φώτου για την ανταπόκρισή της.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass