Μαθητική εκδήλωση στην πλατεία Ταχυδρομείου

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

 

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας συνδιοργανώνει με την αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, γιορτή με θέμα «Περιβάλλον και πολιτισμός»,την Τετάρτη 6 Μαίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Η εορταστική εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «Comenius 2013-2015 CuLturE And EnviRoNment», όπου  συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές επτά ευρωπαϊκών χωρών:  Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Λετονία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα, με συντονιστικό σχολείο το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Στο διάστημα των δύο αυτών ετών οι μαθητές όλων των σχολείων εκπόνησαν μια σειρά εργασιών που αφορούν τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, τους κινδύνους που απειλούν τα μνημεία και το περιβάλλον και πρότειναν τρόπους προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα επισκέφτηκαν ερευνητικά κέντρα και χώρους περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπου ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν το πρόγραμμα. Τέλος πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γνώρισαν και δημιούργησαν φιλίες με συνομηλίκους τους στην Ευρώπη και συμμετείχαν στην καθημερινότητα τους φιλοξενούμενοι από τις οικογένειες τους.

Με σύνθημα «Αγαπώ το σχολείο μου, αγαπώ την πόλη μου, αγαπώ τη χώρα μου - Νοιάζομαι και σέβομαι τον άνθρωπο και τα επιτεύγματά του», το πρόγραμμα άνθισε και άπλωσε ρίζες και κλαδιά και άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου, ενώ ο Γιάννης Λεκάκης και η Έφη Μπρούζα, καθηγητές του σχολείου θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά τη γιορτή. Τη μουσική επιμέλεια έχει η Βάια Τριανταφύλλου – Μουσικός και την επιμέλεια των χορών η Νάντια Παπαδοπούλου – Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.

Στην Παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος συμμετείχαν οι: Δεληζώνα Ζωή – Δ/ντρια, Κανάκη Βικτωρία  και Γούλα Μαρία – Υποδ/ντριες, Καρρά Αποστολία – Συντονίστρια, Κατσαβός Γιάννης, Μαλέτσικα Μαρία, Νατσιούλας Κων/νος, Παπαδοπούλου Νάντια, Ρουμπακιάς Ιωάννης, Χατζηαβραάμ Αγγελική κα Χαχάμης Γιώργος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass