ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενημέρωση σε μαθητές για τη δωρεά οργάνων

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2015 21:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

 

Το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με εκπροσώπους τη διευθύντρια κ. Χατζητάκη Μαρία, την Επιμελήτρια Α΄ κ. Βασιλούδη Μαρία και τον Επιμελητή Α΄ κ. Σταμπουλτζή Ναούμ, μετά από πρόταση του προέδρου του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Σώματος Λάρισας, κ. Μπουγά Κωνσταντίνου, πραγματοποίησε μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στα Λύκεια της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ιδέα του εθελοντισμού και ειδικότερα σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, δωρεάς μυελού των οστών και οργάνων του σώματος.

Οι έφηβοι της Λάρισας αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια δείχνοντας ενδιαφέρον και κοινωνική ευαισθησία, ενώ παράλληλα αποδείχτηκε μέσω αυτής της ενέργειας η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα για ενημέρωση των νέων, όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της χώρας, ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της άγνοιας, του φόβου και της προκατάληψης πάνω σε θέματα υγείας, προσφοράς και ζωής γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Λάρισας κ. Μπουγάς επεσήμανε στους μαθητές ότι η ιδέα της δωρεάς οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, αλτρουισμού και αποτύπωσης αγάπης προς το συνάνθρωπο, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα στήριξή της και από την πολιτεία.

Τέλος, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με τον εν λόγω Σύλλογο δεσμεύτηκε να συνεχίσει νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων και την επόμενη σχολική χρονιά, μετά από τη θετική ανταπόκριση σε αυτή την προσπάθεια.

Παράλληλα στοχεύει να πραγματοποιήσει αντίστοιχες ενημερώσεις και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα, έχει δημιουργηθεί λίστα εθελοντών δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα». Για πληροφορίες και λήψη δειγμάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας, στη Λάρισα, της εργάσιμες μέρες και ώρες. Επίσης για πληροφορίες σχετικά με το Σύλλογο Δωρητών Λάρισας, στο τηλέφωνο: 6975737834.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass