ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μάθημα ιστορίας σε απόμαχους εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2015 1:32

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ταξίδεψαν από πολλές περιοχές της χώρας και ήρθαν στη Λάρισα για το αντάμωμα που πραγματοποιούν κάθε χρόνο.

Πρόκειται για τους δασκάλους, συνταξιούχους πλέον, που αποφοίτησαν από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας τα έτη 1959 και 1960.

Σ' αυτούς ήρθαν να προστεθούν και 10 απόμαχοι συνάδελφοί τους της σειράς του 1958, για να συμπληρωθεί ένας αριθμός 66 δασκάλων.

Στα... διαλείμματα, λοιπόν, της βροχόπτωσης η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, που προσφέρθηκε να τους ξεναγήσει στα αξιοθέατα της περιοχής του "Φρουρίου", τους οδήγησε αρχικά στο Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και τους ενημέρωσε για το σημαντικότατο αυτό αρχαιολογικό εύρημα της πόλης, χωρητικότητας 12.000 θέσεων που σηματοδοτεί την ταυτότητά της.

Στη συνέχεια όλοι μαζί βρέθηκαν στον ιερό χώρο του πρώτου ναού του Αγίου Αχιλλίου, του Αγίου που, κατά την κ. Σδρόλια, είναι ταυτισμένος με τη Λάρισα.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους απόμαχους εκπαιδευτικούς για τις διάφορες δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα επί Τουρκοκρατίας στο Μπεζεστένι: ότι ήταν το κέντρο της λαρισαϊκής αγοράς αν και βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από την κυρίως αγορά και ότι λειτουργούσε και ως Τράπεζα όπου φυλάσσονταν καταθέσεις, κοσμήματα και έγγραφα.

Μετά τις εμπειρίες που προστέθηκαν στις πλούσιες που υπήρχαν, κατέληξαν στο κέντρο "Φρούριο" όπου με τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τον χορό, τις απαγγελίες προσωπικών ποιημάτων, το φαγητό και το ποτό, που "ήξεραν πόσο να πιουν", τελείωσε και για φέτος το αντάμωμά τους.

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για το τελευταίο Σάββατο 24 του Σεπτέμβρη του 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass