ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η σχολική χρονιά δεν άρχισε ακόμη

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2015 8:09

 

Δραματική χαρακτήρισαν την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα, φορείς και σύλλογοι απ’ όλη τη χώρα, που συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα για να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις εκπαιδευτικές δομές της και με σκοπό να δράσουν για να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

Ειδικότερα, διευρυμένη συγκέντρωση των φορέων της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης και των γονέων, όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)και έλαβαν μέρος και τοποθετήθηκαν η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., η Δ.Ο.Ε.(Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας), μέλος της Ο.Λ.Μ.Ε.(Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), οι επιστημονικοί φορείς Ε.Ν.Ε.Λ.Ε.Α.(Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής) και Σ.Α.Τ.Ε.Α. (Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής), ο αιρετός του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.(Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) κ. Κορδής, οι αιρετοί στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής, Διευθυντές Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. Ε.Α., Ειδικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών και πολλοί εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής ενώ από τους γονείς η ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία), εκπρόσωποι συλλόγων γονέων σχολείων της Αττικής και αρκετοί μεμονωμένοι γονείς, ενώ από το αναπηρικό κίνημα η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και πολλοί άλλοι.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν: «Η κατάσταση όπως καταγράφηκε και ενώ είμαστε τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους, είναι δραματική. Τα ειδικά σχολεία δυσκολεύονται να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς συνεχίζεται επί σειρά ετών η μη μόνιμη στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής.

Κοινή αντίληψη είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και επιβάλλεται να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί, ώστε να μην παρατηρείται κάθε χρόνο η ίδια αδυναμία λειτουργίας των δομών ειδικής αγωγής (σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις, Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.).

Απαιτούμε δημόσια δωρεάν ειδική εκπαίδευση, με ανοικτά σχολεία όλης της χώρας ώστε κανένας μαθητής με ειδικές ανάγκες να μην μένει στο σπίτι του.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας σήμερα Τετάρτη 30/9/2015 και ώρα 10:00 π.μ.

Τέλος συμφωνήθηκε η διοργάνωση Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών για την επόμενη Δευτέρα 5/10/2015».

Συστήθηκε συντονιστικό όργανο, αντιπροσωπευτικό των συμμετεχόντων για την οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων για την επίτευξη των στόχων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass