ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εθελοντές εκπαιδευτικοί στο πλευρό των μαθητών

* Παιδιά της Λάρισας, βρήκαν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της γνώσης

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2015 0:14

 

Της Λένας Κισσάβου

Φωτογραφίες: Βασίλης Ντάμπλης

Σταδιακή αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση μαθητών της Λάρισας, να ενταχθούν στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που ξεκίνησε και φέτος η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, προκειμένου να στηρίξει τον μαθητικό πληθυσμό, ο οποίος έχει ανάγκη διδακτικής υποστήριξης και δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στα έξοδα που απαιτούνται για την εγγραφή σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο.

Η κοινότητα των εκπαιδευτικών, ως παιδαγωγοί, ως άτομα που τάχθηκαν στη μόρφωση του έθνους, διδάσκοντας μεταξύ άλλων θεμελιώδεις αξίες και ηθική, είναι αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές ομάδες, που έχει μεγάλη σημασία να δώσει το παράδειγμα στήριξης, αλληλεγγύης και εθελοντισμού, όπως και κάνει στην πόλη μας, προσφέροντας δωρεάν διδακτική στήριξη σε κάθε μαθητή που ζητά τη βοήθειά της.

Φέτος ειδικά, τουλάχιστον είκοσι πέντε εκπαιδευτικοί, ανταποκρίθηκαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο κοινωνικό φροντιστήριο της ΕΛΜΕ, που στεγάζεται σε αίθουσες του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, προκειμένου να στηρίξουν μαθητές στο δύσκολο δρόμο τους.

Αντίστοιχα σήμερα, στα τμήματα των φροντιστηριακών μαθημάτων, συμμετέχουν εξήντα μαθητές, με αυξητική τάση του αριθμού τους, καθώς συνεχίζεται το ενδιαφέρον νέων παιδιών να εγγραφούν, ενώ παράλληλα και ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του κατευθύνει παιδιά να συμμετέχουν σε αυτά.

Για την οργάνωση των εν λόγω φροντιστηριακών μαθημάτων, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ο συντονιστής της δράσης αυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, κ. Τ. Δημόκας, μας ενημερώνει ότι πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (6-9 μ.μ.) στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας και έχουν συγκροτηθεί τμήματα για μαθήματα από την Α’ Γυμνασίου μέχρι και τη Γ’ Λυκείου.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι τα εξής: Αρχαία, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, Εκθεση, Ιστορία, Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

Ο κ. Δημόκας παρατηρεί ότι φέτος μεγάλη ήταν η προσέλευση μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ τάξης τους Λυκείου, για διδακτική στήριξη και αντίστοιχα στη Γ’ Λυκείου για μαθήματα θετικών επιστημών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών που συμμετέχουν στα τμήματα, θα πραγματοποιηθεί συνάντησή τους την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 5.45 μ.μ. σε αίθουσα του 5ου Γυμνασίου Λάρισας. Θέμα της συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθημάτων για τις υποχρεώσεις κάθε πλευράς και γενικότερα για η ομαλή διεξαγωγή αυτής της δράσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, μπορούν να το δηλώσουν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της και στον συντονιστή κ. Δημόκα, στο τηλέφωνο: 6947079116.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Να σημειωθεί ότι επειδή οι ανάγκες μαθητών που ζητούν διδακτική στήριξη αυξάνονται, η ΕΛΜΕ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό που θέλει να προσφέρει σε αυτό το έργο, να το δηλώσει και να συμμετέχει στην προσπάθεια. Ειδικότερα τονίζεται ότι ανάγκες υπάρχουν σε φιλόλογους, μαθηματικούς και φυσικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass