Ξεκινούν μαθήματα για παιδιά ανέργων

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 0:34

 

Συγκέντρωση γονέων και μαθητών για τα δωρεάν μαθήματα που διοργανώνονται σε παιδιά ανέργων για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε προχθές στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Για τα μαθήματα και για το πώς καθιερώθηκαν μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, κ. Τάσος Τσιαπλές, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος του Εργατικού Κέντρου που τα υλοποιεί δεν είναι γιατί θέλει να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο που παλεύουμε να αναβαθμιστεί και να είναι δωρεάν, ούτε γιατί θέλει να γίνει φροντιστήριο που παλεύουμε να καταργηθεί, αλλά είναι πράξη ταξικής αλληλεγγύης, όπως και άλλες δράσεις, προς τους άνεργους και τα παιδιά τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι».

«Το ΕΚΝΛ, τόνισε, θεωρεί ότι δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σας καλεί να οργανωθείτε στα σωματεία, στις ΛΑΕ σε συνοικίες και να μπείτε μαζί μας στον ταξικό αγώνα για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων με τη χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους 600 ευρώ τον μήνα για όσο διαρκεί η ανεργία χωρίς άλλες προϋποθέσεις, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ίδιων και των οικογενειών τους, για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΕ, για να μειωθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κατά 50%, να μην κόβεται σε κανέναν το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο, το τηλέφωνο, καμία κατάσχεση σε σπίτι ανέργου και μεροκαματιάρη, αλλά και το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009 και πάνω σ’ αυτούς να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις και νέα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στη σύγχρονη και δωρεάν μόρφωση, υγεία».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Καταλήγοντας ο κ. Τσιαπλές απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής για:

* Σήμερα Τρίτη στις 11 π.μ. σε μια παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας.

* Αύριο Τετάρτη 21/10 στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία, για την όλη αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

ΔΗ.ΒΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass