ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λείπει ο στρατηγικός προγραμματισμός για την παιδεία

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2015 0:19

 

Την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, επισκέφθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, προκειμένου να καταθέσει τους προβληματισμούς του και να συζητήσει για ζητήματα που αφορούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Καθώς όπως τονίζει: « Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς παραμένει άλυτο, χωρίς ξεκάθαρο πλαίσιο και προοπτική κάλυψης των κενών και απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και όλη την ελληνική κοινωνία . Είναι αλήθεια ότι στον Ν. Λάρισας δεν είχαμε κλειστές σχολικές μονάδες . Ο μικρός όμως αριθμός ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι ικανός να μην επιτρέπει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων»

Αναλυτικότερα το Δ.Σ. κατέθεσε στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης υπόμνημα με προβληματισμούς και προτάσεις που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Λάρισας και γενικότερα τον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και τα παρακάτω αιτήματα: «Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών. Ίδρυση νέων οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα. Μόνιμο διορισμό όλων των ελαστικά, ως τώρα, εργαζόμενων εκπαιδευτικών θέτοντας τέρμα στην ταλαιπωρία και την αγωνία τόσων ετών.

Επανεξέταση του συνόλου των μετατάξεων με βάση τη νομιμότητα και τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η άρση όλων των αδικιών που δημιούργησαν. Πέρα και πάνω απ' όλα, όμως, πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην απόδοση οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών που πραγματοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ουσιαστική και διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με την ευθύνη της πολιτείας. Η επαναλειτουργία της μετεκπαίδευσης με τη γενίκευσή της ώστε να αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα για το δικαίωμα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στα προγράμματα Επιμόρφωσης στις Νέες Τεχνολογίες Β' Επιπέδου.

Να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος για την αξιολόγηση, με σεβασμό από την πολιτεία των θέσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις του έχει κινηθεί στην κατεύθυνση της ανάδειξης της αντίθεσης του κλάδου των εκπαιδευτικών στην επιχειρούμενη εφαρμογή της αξιολόγησης που χειραγωγεί, κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και οδηγεί στη μισθολογική - βαθμολογική καθήλωση και στις απολύσεις.

Στήριξη όλων των θεσμικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί ενώνουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τους γονείς και απαιτούν: Ικανοποίηση του αιτήματος για την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Θεσμοθέτηση και κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

Ύπαρξη μόνιμων δομών αντισταθμιστικής αγωγής στα σχολεία Γενικής Αγωγής (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, τμήματα υποδοχής, κλπ.).

Είναι αποκαρδιωτικό φαινόμενο, τμήματα των Ειδικών Σχολείων, Τμήματα Ένταξης, παράλληλες στηρίξεις να μη λειτουργούν και να αναδεικνύονται ως τα μεγαλύτερα θύματα της φετινής απαράδεκτης κατάστασης. Να ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλες οι υπάρχουσες δομές της ειδικής αγωγής, της υποστηρικτικής και αντισταθμιστικής αγωγής.

Άρση όλων των στρεβλώσεων που δημιουργήθηκαν από το 2011 κι έπειτα καθώς και τη δέσμευση όχι μόνο για τη διατήρηση και κατοχύρωση του 1:25 αλλά και το διάλογο με προοπτική την περαιτέρω μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα θα αποφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass