ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενημέρωση για εφαρμογή μαθητικών προγραμμάτων

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 0:47

Πάνω από εκατό εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας, παρακολούθησαν σεμινάριο για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα: «Οργανώνοντας, Υλοποιώντας και Αποτιμώντας ένα Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Περιβάλλον, την Υγεία ή τον Πολιτισμό», που συνδιοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και το οποίο πραγματοποιήθηκε

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτού οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν σε ομάδες τα δικά τους σχέδια εργασίας κάτω από την επίβλεψη της καθηγήτριας του Α.Π.Θ. κ. Βαρέλλα και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Λάρισας. Την πρώτη μέρα η κ. Βαρέλλα Ευαγγελία, επ. καθηγήτρια στο τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε «Το λογικό πλαίσιο», ένα εύχρηστο εργαλείο για την οργάνωση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σαν καλές πρακτικές, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Όλυμπο, από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας κ. Αντρέα Γκανάτσιο, και τον Κωνσταντίνο Σπανό, αναπληρωτή υπεύθυνο, καθώς και το πρόγραμμα «Teachers for Europe» με τίτλο: «Ευρωπαϊκές αξίες, Ευρωπαϊκά ιδεώδη» που υλοποιήθηκε στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Γκιούρη Αφροδίτη. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την εργασία σε ομάδες των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια σχέδια εργασίας που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί και αφορούσαν σε θέματα σχετικά με τον Όλυμπο, τον Πηνειό, την Υγιεινή των δοντιών, τις παραδοσιακές φορεσιές και χορούς, τους καρπούς της θεσσαλικής γης, τα «πολύτιμα» χέρια μας, τα συναισθήματα, την ισότητα των φύλων, τη σχολική εφημερίδα, τη φιλαναγνωσία - οργάνωση σχολικής βιβλιοθήκης, αλλά και τόσα άλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass