ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ

«Δεν θα περάσει κ. Φίλη. Είναι γενοκτονία...»

* Τι δήλωσαν οι νεαροί στην «Ε» από την Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 0:56

 

Με κρασί, λύρα και... τικ, δεκάδες νεαροί Πόντιοι που ζουν και σπουδάζουν στη Λάρισα βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία της πόλης και έστειλαν μήνυμα αγανάκτησης προς τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη για την πρόσφατη τοποθέτησή του στο θέμα των Ποντίων.

Με αφορμή τη μεθαυριανή εκδήλωση που ετοιμάζουν, τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ποντίων νομού Λάρισας «Το Ροδάφνον», στήθηκαν σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Λάρισας χθες το βράδυ και παράλληλα ενημέρωναν τους περαστικούς για το ζήτημα που προέκυψε από το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος, Λάζαρος Καρυψιάδης και τα μέλη του συλλόγου που επανιδρύθηκε το 2006 και μετράει πάνω από 350 μέλη μέχρι τώρα ενεργά και μη τόνισαν στην «Ε» μεταξύ άλλων πως «Είναι ιδιαίτερα αρνητικό για εμάς αυτό που συνέβη με τον κ. Φίλη. Μια ολόκληρη ιστορία και πραγματική γενοκτονία που έγινε πάει να σβήσει από κάποιους με δύο λέξεις πως ήταν μια εθνοκάθαρση. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Ακόμα σημαντικότερο το κάνει το γεγονός πως το δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Αυτό σημαίνει πως κινδυνεύει το μέλλον της πληροφόρησης στα παιδιά γιατί πρέπει και οφείλουν να το μάθουν πως έγινε γενοκτονία του ποντιακού πληθυσμού και όχι τίποτα άλλο. Αν περάσει όλα αυτά που θέλει ο κ. Φίλης τότε χάνεται ένα σπουδαίο κομμάτι από την καρδιά μας».

«... Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί και νέοι ως Σύλλογος Φοιτητών Λάρισας και αυτό το πράγμα δεν θα περάσει έτσι. Δεν μπορεί να σβήσει η ποντιακή ιστορία. Είναι μεγάλη και ένδοξη».

«... Η Λάρισα μπορεί να μην είναι ποντιακή πόλη όμως ο κόσμος αγκαλιάζει και στηρίζει όσο μπορεί».

* Ανάλογοι θα είναι και οι λόγοι που θα εκφωνηθούν κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου χορού του συλλόγου στο κέντρο «Στην υγειά μας» όπως ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass