ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Παρουσίαση αρχαιολογικών θησαυρών

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 19:53

 

Ημερίδα εκπαιδευτικών με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της επαρχίας Ελασσόνας», θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, τις ώρες από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και έχει στόχο την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών εκπαιδευτικού χαρακτήρα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα παρουσιαστούν τα μνημεία της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής της, που εντάσσονται σε δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών και τα οποία είναι εφικτό να καταστούν επισκέψιμα από ομάδες μαθητών και προσφέρονται για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων. Η ημερίδα περιλαμβάνει υποδειγματικού τύπου επίσκεψη στο τούρκικο Τελωνείο της Ελασσόνας (νυν αρχαιολογικό μουσείο) και στα μνημεία του Πυθίου, συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Πυθίου Απόλλωνα και στον ναό της Παναγίας.

Υλοποιείται από το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις διά βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και διά βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, και σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, καθώς και με τη Σχολική Σύμβουλο 6ης Περιφέρειας Π.Ε Λάρισας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τον Δήμο Ελασσόνας και την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass